Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ketserid lähevad eesti keele kallale

-
29.10.2022
Raudne reegel iga eestlase jaoks.
© UU

Meedia kirjutab, et praeguseks on kadunud usaldus selle suhtes, kuidas Eesti Keele Instituut täidab üht oma põhilist ülesannet kindlustada eesti keele kestlikkus eesti kirjakeele korralduse ja sõnaraamatute koostamisega.

Kuigi Eesti Kelle Instituudi reformaatorid on sõnades suure vabaduse poolt, on nad tegudes revolutsionääridele omaselt vägagi autoritaarsed. Kuidas teisiti seletada seda, et instituut on võtnud oma veebilehelt maha paljude aastate jooksul maksumaksja raha eest loodud keelenõuvaka, kust inimene sai otsida kirjakeelt puudutavaid soovitusi. „Kasuta keelt, kuidas tahad, kuid mitte mingil juhul normitud kirjakeelt,“ on keelevaka peitmise sõnum,“ kirjutab Psotimees.

„Praeguseks on kadunud usaldus selle suhtes, kuidas EKI täidab üht oma põhilist funktsiooni „kindlustada eesti keele kestlikkus eesti kirjakeele hoolde, korraldamise ja arendamise, riigile ja rahvuskultuurile oluliste sõnaraamatute ja andmekogude koostamise ja ajakohastamisega“.

„Revolutsioonilised madrused on leidnud uue sihtmärgi – isegi eesti kirjakeel tuleb rüüstada. Iga släng võib nüüd kirjakeeleks olla…“ kommenteerib seda EKRE poliitik Anti Poolamets.