Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kohtumisel kübernoortega tsiteeris eesti president vene röövvallutaja tarkust

-
30.10.2022
„Raske õppustel, kerge lahingus“ – Suvorovi kõrilõikajad. Sturm Prague Suvorov in 1794

Laupäeva hilisõhtul märkasin uudist, kus EV president tegi mingi avalduse. „Lõpuks ometi!“ mõtlesin, arvates, et riigipea ütles midagi meie laste kaitseks. Aga ma eksisin. President ei arvanud mitte kui midagi eesti poliitilise ladviku ringkaitsest pedofiiliaga seotud skandaalis. Härra Karis küll loeb lasteaias maimikutele jutukesi, mängib lastega lumesõda ja pinksi, aga siis tõstab kaabut ja tehtagu siis nende lastega mida iganes.

Delfi vahendas kell 22.00: „President Karis: riik vajab kübertarku spetsialiste“.

„President Alar Karis ütles Tartus peetud noortele suunatud küberturvalisuse võistlusel Cyber Battle, et meie ühiskonna turvalisemaks muutmiseks vajab riik kübertarku inimesi kõikidele elualadele. „Me vajame ka küberteadlikusega arste, õpetajaid ja juriste, miks mitte isegi luuletajaid,“ ütles riigipea.“

Jah, miks mitte isegi luuletajaid. Kindlasti ka prosaiste, basskitarriste, traktoriste, karjakuid, linnapäid, kalureid, treialeid, transvestiite, köögitüdrukuid ja presidenti.

Aga seal kõlas veel mitu pärli.

„Öeldakse, et raske õppustel, kerge lahingus,“ ütles Karis.

Braavo, härra Eesti Vabariigi president, kas see tekst on mõne kantselei-Kristjani kirjutatud? Teie tsiteeritut aforismi tõesti öeldakse eriti tihti viimasel ajal, põhiliselt Ukrainas genotsiidi teostaval Venemaal, see on ju sõjaroimari Aleksandr Suvorovi kuulsaim fraas. Suvorovi röövvallutajad tapsid omal ajal kümneid tuhandeid eurooplasi Itaalias ja Šveitsis ning nüüd tapsid suvorovlased juba kümneid tuhanded ukrainlasi.

Suvorov surus maha Poola ülestõusu 23. oktoobril 1794, aastal, tappes üle 20 tuhande poolaka. Nagu kirjeldas neid tapatalgusid Venemaa kindral von Klugen, „meie sõdurid murdsid sisse majadesse ja tapsid kõiki… Julmus ja kättemaksuiha saavutasid oma kõrgeima astme… ohvitserid ei suutnud peatada verevalamist… Silla juures algasid jälle tapatalgud. Meie sõdurid tulistasid rahvamasse valimatult – ja naiste kõrvulõikav kiljumine, laste kisa tekitasid hinges õudu. Meie raevunud sõdurid nägid igas elusas olendis vaenlast… „Mitte kellegile ei halasta!“ karjusid meie sõdurid ja surmasid kõiki, sõltumata east ja soost…“.

Ja nende vene röövvallutajatest massimõrvarite pealiku praegu eriti aktuaalset lööklauset kordab rippumatu EV president kohtumisel kübernoortega 2022. aastal Euroopa Liidus!

Veel pärle: „Neid lahinguid ei peeta ainult riikide vahel, me kõik oleme eesliinil, kogu aeg, nii kodus, koolis kui ka tööl.“ Äkki kasutaks originaali – „kodus, tööl ja puhkehetkel“?

Delfi kirjutab: „Riigipea tänas Cyber Battle Estonia toetajaid, et nad on haridusalgatustesse pühendanud aega, energiat ja teisi ressursse. „Mulle avaldab muljet nende inimeste hulk, kelle pilk on pikk ja soov siiras… Aga tajun ka, et alati on ruumi uutele lahendustele, mis aitaks kaasa just 21. sajandil vajaminevate oskuste arendamisele,“ ütles president Karis.“

Seda õõnsat üldsõnalist teksti võiks sama edukalt ette kanda ka noorte seemendustehnikute kokkutulekul, lapsfilatelistidele esinedes või noorohvitseride seminaril.

Eestil on seega president, kes ei julge rääkida põlevatel poliitilistel teemadel ja kes ei oska midagi sisulist öelda isegi kohtumisel noorte küberhuvilistega.

See kõik meenutab Suure Kombinaatori ehk Ostap Benderi maleteemalist loengut Vasjuki linnakese maleklubis, kus Bender mängis malet teist korda elus.

Aeg on raske ja täiesti tarbetu presidendi kantselei koondamine hoiaks aastas kokku vähemalt 6 miljonit eurot. Selle raha eest võiks ellu jätta mitu likvideeritavat eesti kooli.

Aga mis neist lastest – kas pole nii, härra president? Nad on ju „kindlates kätes“.

Ivan Makarov