Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meediaspets tõi välja Reformierakonna loosungi: “Igaüks vaadaku ise, kuidas saab”

-
31.10.2022
Reformierakonnale tuleb varastatud valimisvõit võimalikult ebamugavaks muuta. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Tartu ülikooli vanemteadur Tiit Hennoste hurjutab oma Sirbis ilmunud kommentaaris meediat selle eest, et see liiga palju Reformierakonda ja EKREt kajastab, andes ise selle artikliga kütet juurde.

Ta kasutab „koopa“ kujundit, mille eest ähvardas oma valijaid Reformierakonna volikogul peaminister Kaja Kallas ning millele EKRE esimees Martin Helme vastas, et meie „koopas“ saab olema valge ja helge.

Ajakirjandusekspert Hennoste heidab muu jutu sees ette, miks on tehtud EKRE-st ka positiivseid lugusid (tõsi, välja oli tuua vaid üks selline). Kui Hennoste januneb ühekülgse käsitluse järele ühe erakonna suhtes, siis just tema peaks olema ometi see, kes eeldab ajakirjanduselt objektiivsust..

Samas poetab EKRE-t eitav Hennoste kriitikat ka Reformierakonna aadressil, poetades: „Reformil on alati olnud kaks põhiloosungit: igaüks vaadaku ise, kuidas hakkama saab, ja rahvas, raibe, söögu heina. Muidugi nad ei ütle seda otse, kuigi vahel tütar Kallase lapsesuu vääratab.“

Lõpuks leiab Hennoste, et EKRE põhieesmärk ei ole toetada Putinit, Orbánit ega Trumpi, vaid eesmärk on tulla ise võimule. Sai lõpuks pihta, istu, viis.