Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

USA latiinod keeravad sotsialismi ehitavatele demokraatidele selja

-
30.10.2022
Eelmistel presidendivalimistel koges Trump väga tugevat latiinode toetust.
© Scanpix

Ameerikas tulevad novembris Kongressi vahevalimised, kusjuures nüüd kalduvad traditsiooniliselt demokraate toetanud latiinod vabariiklaste poole.

ERR vahendab: “Hiljutiste küsitluste järgi kavatseb enamik ladina-ameeriklastest vahevalimistel hääletada demokraatide kandidaatide poolt. See aastakümneid kestnud toetus on aga viimasel ajal märkimisväärselt langenud ja vabariiklased teevad võtmetähtsusega osariikides aina suuremaid edusamme.

Paljude Venezuela ja Kuuba juurtega valijate hinnangul liiguvad demokraadid aina rohkem sotsialismi suunas ja see on neile hirmutav. Kuubalased ongi suuresti vabariiklaste toetajad.

Florida osariigi Miami vabariiklasest linnapea Francis Suarez ütles, et suure hulga ladinaameeriklaste jaoks on tähtis konservatiivsete ja usuliste väärtuste säilitamine. “Ma arvan, et kogukonna ümbernimetamiskatse sooneutraalseks latinxiks ei ole valijatele oluline,” ütles Suarez. Majanduse kehv seis ja hinnatõus on nulliks muutmas demokraatide tavalised peateemad nagu abordiõigus, relvaseadused ja kliimamuutus.

USA-s on paradoksaalne ka see, et kauem seal elanud latiinod ei soovi uusi Ladina-Ameerika migrante, sest kardavad, et nood toovad endaga kaasa kõik need negatiivsed asjad, mille eest kodumaalt põgeneti, need hakkavad suureks paisunud latiinokogukondades oma elu elama ja siis ollakse taas justkui oma kodumaal, kuigi “kõigi võimaluste maal” Ameerikas. Bideni presidendiks olles aga on vallandunud tohutu kontrollimatu massimigratsioon Kesk-Ameerikast.

USA demokraadid aga viivad ellu ulatuslikke sotsiaalseid programme, mis võivad küll vaestele tähendada mõnevõrra paremat elu, kuid olemuselt tähendavad ikkagi sotsialistliku väärtuste ümberjaotamist, mis näiteks venetsueellastele on oma laostunud kodumaalt vägagi tuttav.