Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Süvariik laristab: Riigikantselei üüris 60 tippjuhi sotsialiseerumisürituseks terve teatri

-
31.10.2022
Riigisekretär Taimar Peterkop

Samal ajal kui peaminister soovitab lihtrahval säästmiseks pimedas istuda ja duši all sekundeid lugeda, korraldatakse eliidile kulukaid prassinguid.

Eesti Päevaleht kirjutas, et Riigikantselei pani tippjuhtidele lõõgastumiseks kinni Ugala teatri ja tellis Ugalalt lühietenduse, 96 tippjuhile (osales lõpuks 60) mõeldud ürituse eelarve oli 60 000 eurot (1000 eurot nina peale!).

Tippjuhtide hulka kuuluvad vabariigi valitsuse määruse kohaselt ministeeriumide kantslerid ja asekantslerid, riigikantselei direktorid, ametite ja inspektsioonide peadirektorid, häirekeskuse peadirektor, riigiarhivaar, kaitseväe juhataja ja riigi peaprokurör.

“Ürituse eelarve oli 60 000 eurot, sh käibemaks,” ütles tippjuhtide kompetentsikeskuse juhataja Maria Kütt ja lisas, et üritust rahastati Euroopa sotsiaalfondist tippjuhtide arendamise tegevuse kaudu – sealt tuli 65 protsenti – ja riigikantselei kandis eelarve kaudu umbes 35 protsenti kulusid.

Eeldatavasti 60 000 eurot maksma läinud üritusele lisandus osalejate ööbimiskulu, mille Küti sõnul tasus iga tippametniku eest asutus, kus ta töötab.

13. oktoobri pärastlõunal alanud konverentsi töine osa toimus pärimusmuusika aidas ja algas Rootsi lauas serveeritud lõunaga. Avasõnad lausus riigisekretär Taimar Peterkop.

Hilisemas programmis oli pidulik õhtusöök, konverentsi teemaga haakuv lühietendus ja sellele järgnenud “võrgustumise võimalust pakkuv koosviibimine” Ugala teatri ruumides. Reedel, 14. oktoobril kogunesid tippjuhid hommikul kell 9 ja kuulasid, mida on öelda peaminister Kaja Kallasel.

Ugala rendi eest 13. oktoobri õhtul tuli tasuda 8000 eurot, millele lisandus käibemaks, õhtusöök koos seda toetavate teenuste ja inventariga maksis 10 505,82 eurot pluss käibemaks, eeskava maksumus oli 13 725 eurot.

Allikas: ERR