Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Siseminister Lauri Läänemets võngutas tugevama piirikontrolli jutuga lihtsalt sooja õhku

-
31.10.2022
Siseminister Lauri Läänemets on võimukandja, kes ei taha oma haldusala eest vastutust kanda.
© Uued Uudised

Siseminister Lauri Läänemets andis suure suuga lubaduse, justkui hakkaks Eesti kontrollima ukrainlaste liikumist mitte ainult Vene, vaid ka Läti piiril, kuid esimese diplomaatilise arusaamatuse peale tõmbas ta kohe saba jalge vahele.

ERR kirjutas 28. oktoobril: “Siseminister Lauri Läänemets tegi valitsusele ettepaneku panna Ukraina sõjapõgenikele kohustus end mõni aeg pärast Eestisse jõudmist registreerida ning sõjapõgenike liikumise hindamiseks taastada ajutiselt lõunapiiril piirikontroll.”

Nüüd kirjutab BNS: “Siseminister Lauri Läänemets kinnitas esmaspäeval Läti suursaadikule, et keegi Eesti ja Läti vahelist piiri sulgema ei hakka.

“Täna hommikul võttis meiega ühendust Läti suursaadik Kristīne Našeniece sooviga esimesel võimalusel kohtuda. Teemaks segased sõnumid ja välisministri pakutud ideed taastada kontroll Eesti-Läti piiril. Kinnitasin suursaadikule, et tegu on pigem poliitilise mõttevahetusega ja keegi piire sulgema ei hakka,” kirjutas Läänemets sotsiaalmeedias.

Siseministri sõnul on Eestil Läti piirivalvega hea koostöö. “Usaldame nende professionaalsust ning kui hakkame reaalseid plaane tegema, siis kindlasti informeerime sellest ka lõunanaabreid ning teeme igakülgset koostööd,” lubas Läänemets.”

ERR-i uudis räägib Läänemetsa ettepanekust valitsusele, nüüd aga räägib siseminister “pigem poliitilisest mõttevahetusest” – Kaja Kallase valitsuse valetavad peaministri eeskujul kõik ministrid.

Piirikontrolli Schengeni sisepiiril on nõudnud ka välisminister Urmas Reinsalu, kuid arvestades Postimehe väidet “Teemat ei ole valitsuses veel arutatud ja nii kuulsid sellest ajakirjanike ees esimest korda ka peaminister Kaja Kallas (RE), siseminister Lauri Läänemets (SDE) ja teised ministrid”, oli seegi vaid valimiseelne näo tegemine, nagu oleks Isamaa nõus “avatuse” lõpetamisega.

Uued Uudised