Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sotsist tervise- ja tööminister: inimesed aidaku vaimse tervise osas ennast ise

-
02.11.2022
Tervise- ja tööminister Peep Peterson näitab ühiskonnale ette, kuidas mokatubakat kasutada.
© Uued Uudised

Inimeste vaimne tervis on koht, kus üldjuhul inimesed ennast ise aidata ei saa, seda nii depressiooni, läbipõlemise kui ka muu hingelise kriisi korral, kuid tervise- ja tööminister Peep Peterson leiab, et just seal peavad inimesed ise hakkama saama.

ERR vahendab: “Tervise- ja tööminister Peep Peterson möönab, et kliinilise psühholoogi teenuse kättesaadavusega nii haigekassasüsteemis kui erapraksistes on Eestis probleeme… /…/ Muu hulgas peaksid inimesed püüdma end rohkem ka ise aidata.

Kuigi osa spetsialiste väidab, et asjatundjate nappuse tõttu on Eesti inimeste vaimne tervis katastroofi äärel, jäi Peterson selle väite suhtes mõnevõrra kahtlevaks. “Me ei tea ju tegelikult seda, kas ta on nüüd väga palju keerulisemaks läinud. Pisut ilmselt on, aga ma isegi ei ütleks, et pandeemiaga seoses.”

Ometigi on väga palju räägitud just sellest, kuidas inimesed koroonapiirangute aegu läbi põlesid, sellele on lisandunud veel sõjahirm ja kartus selle eest, kuidas talvel kõrgete energiahindadega hakkama saada. Sotsist terviseminister aga leiab, et midagi hullu pole.

Kummaline ongi see, et just sotsiaaldemokraadid rõhuvad sotsiaalsele kaitstusele, mis peaks inimestele kindlustunde andma, kuid Peterson näib olevat rohkem reformierakondlane: päästku igaüks ennast ise.

Teisipäeval avaldatud riigikontrolli aastaaruandes juhib riigikontrolör Janar Holm tähelepanu, et vaimse tervise valdkonnas valitseb oluline personalipuudus, mis võib peagi oluliselt süveneda. (UU-ERR)