Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mihkelsonide jaoks on probleem piltide ilmsikstulekus, mitte pildistamises endas

-
03.11.2022
Marko Mihkelson käis vaid mõned nädalad enne Venemaa sissetungi Ukrainasse Moskvas, kus ta kohtus Kremli kõrgete tegelastega.
© UU

Kui pedofiiliskandaali tekitanud poliitiku Marko Mihkelsoni (Reformierakond) väitel on juhtumiga seotud fotodest probleemne vaid üks, siis vastaspoole kaitsja Maria Mägi-Rohtmetsa sõnul on lapsest tehtud siivutuid fotosid pikema aja vältel.

Marko Mihkelson üritas ETV „Pealtnägijas“ koos abikaasa Tuuliga ohvrirollis kaastunnet nuruda.

Kui abielupaar rääkis ühte juttu, siis Tuuli laste isa esindav kaitsja Maria Mägi-Rohtmets aga hoopis midagi muud.

Tuuli Mihkelson tunnistas, et see oli viga, et nad sellist pilti tegid: „Sellist pilti ei tohiks mitte keegi mitte kunagi teha, aga ma tean, ma olin seal juures ja tean, et ta ei teinud seda pilti tahtlikult.“

Marko Mihkelsoni sõnul on ta fotoga seoses vabandust palunud nii laste kui ka nende isakäest. Ent viimast esindav vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets näeb juhtunut teisiti. „Nad on ütelnud, jah, siin igasuguseid asju tagantjärgi. Aga mina olen näinud neid fotosid ridamisi, need on tehtud ju pooleteise aasta jooksul. Ei ole nii, et äkki üks kord rõõmsa sündmuse, perekondliku sündmuse juures on midagi nagu juhtunud kogemata. Aga ma ise ei saa hakata rääkima sellest, miks konkreetselt üks või teine asi mind ei veena ja millised eksperdid mida on sinna juurde öelnud, mis kinnitavad, et minu veendumus on siiski veidi õigem.

Kuigi Mihkelsonid väidavad, et on olemas vaid üks seksuaalse alatooniga juhuslikult tehtud pilt, siis Mägi-Rohtmets rõhutab, et pildid on tehtud vähemalt pooleteise aasta vältel. Seega võib sellisest tegevusest välja lugeda, et see polnud niisama „paar korda juhtus“. „Siin on olnud üsna sihipärane tegevus,“ märkis ta.

Lisaks rõhutas advokaat Maria Mägi-Rohtmets, et nemad on avalikkuses rääkinud rangelt meeste vahelisest hagist, mitte hooldusõiguse vaidlusest. Seega nende hinnangul tirisid Mihkelsonid ise oma sotsiaalmeedia postitustega lapsed mängu, kui asi avalikuks tuli.

Kogu loo õppetunnina nimetab Tuuli Mihkelson „digihügieeni“, tähendab, et nende jaoks pole probleem alasti laste pildistamine, vaid see, et need pidlid salvestati ja ilmsiks tulid.

Lisaks ütles riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson, et ta kavatseb poliitikas jätkata.