Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Anomaalia: Kersti Kracht viibis välismaal, samal ajal tõusis tema elektriarve kolmekordseks

-
03.11.2022
Kersti Kracht

Ettevõtja Kersti Kracht viibis päevi välismaal, ent elektrit tarbiti siis suisa kolm korda rohkem. Elektrilevi sõnul on kõik õige – tegemist on arvesti mõõdetud elektritarbimise kogustega.

Endine rahandusministri nõunik Kersti Kracht väljendas sotsiaalmeedias hämmingut – ta viibis päevi välismaal, ent elektritarbimine oli tavapärasest koguni kolm korda suurem.

„Siin on näide, kuidas meie elektrimüüjad kasutavad kaugloetavaid arvesteid, et raha teenida ja rahvale arveid kirjutada,“ kirjutas Kracht, jagades fotot enda oktoobri elektritarbimisest.

Kracht viibis 22.–27. oktoobrini välismaal. „Kogu elamises lülitasin tarbimise miinimumi ja osa koduseadmeid– pliit, konditsioneer– tõmbasin üldse välja. Kohe pärast ärasõitu avastas Kracht, et elektritarbimine hoopistükkis suurenes ja seda mitu korda.

Elektrileviga ühendust võtnud Kracht sai vastuseks, et kui ta milleski kahtleb, näiteks arvesti korrasolekus, on võimalus Elektrilevist tasuline ekspertiis tellida.

„Miks ma ise pean seda kontrollima ja veel tasulise ekspertiisi tellima?“ ei suuda Kracht mõista. „Ütlesin ka neile, et näeme kohtus. Ma ei jäta seda nii, vaid lähen kohtusse. Ma tahan näha, mis nad ütlevad.“

Oktoobri lõpus eetris olnud „Kuuuurija“ saates avaldas Elektrilevi juhatuse liige, et kui teatud ajaks ei ole tarbitud koguseid, mõõteandmeid laekunud, siis Elektrilevi prognoosib elektritarbimist möödunud aasta tarbimise põhjal. Juhatuse liige nentis, et kui ühendus sidega taastatakse, siis parandatakse ka arved. „Kui prognoositav summa on olnud suurem kui reaalne tarbimine, siis me korrigeerime selle,“ vahendas Postimees.

Rääkides kõnealusest juhtumist, selgitas Elektrilevi, et tegu ei ole prognoositava tarbimisega, vaid Kracht on tõesti sellises koguses elektrit tarbinud. Olgugi et Krachti sõnul ühtki hingelist kodus ei viibinud.

Kuidas on aga võimalik, et kedagi kodus ei viibinud ja enamik juhtmeid oli seinast väljas, ent elektritarbimine oli koguni kolm korda suurem? „Elektrilevil ei ole võimalik tuvastada ega öelda, mis kliendi paigaldises elektrit tarbib,“ vastati Postimehele.