Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Siim Pohlak maamaksust: igasugused maksutõusud tuleb ära jätta

-
03.11.2022
Siim Pohlak

Maa-amet avalikustas sel nädalal värske korralise hindamise tulemused, mille kohaselt on maa väärtus paljudes kohtades hüppeliselt tõusnud. Omavalitsused peavad sellega seoses uued maamaksumäärad paika panema tuleva aasta suveks.

Maksust on vabastatud kodualune maa, maamaksu ei tohi tõsta rohkem kui kümme protsenti aastas.

Rahandusminister Annely Akkermann Reformierakonnast ütles hiljuti “Esimeses stuudios”, et riigil on vaja uusi tulusid juurde leida, sest Eesti elab praegu üle oma võimete. Ühe näitena tõi ta välja maamaksu, mis peaks ministri isikliku seisukoha järgi suurem olema.

Riigikogu rahanduskomisjoni liige Siim Pohlak EKRE-st ütles ERR-ile, et igasugused maksutõusud on hüppeliselt kasvanud kodukulude ja Euroopa kõrgeima hinnakasvu tingimustes rumalus ja tuleb ära jätta.

“Kodualuse maa maksuvabastus peab kindlasti säilima ja maamaksu tõstmisele kehtivaid piiranguid praegu leevendama ei peaks,” lausus Pohlak.

Kuna maamaks laekub kohaliku omavalitsuse eelarvesse ja selle suuruse üle saab teatud piirides otsustada kohalik omavalitsus, pidas Pohlak kaheldavaks, et sellest võiks riigikogu valimistel kandev teema tulla.