Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Korraliku sõjaväega Soome saab ameeriklastelt sõjalist abi, Eesti plaanid ulatuvad aga paljude aastate taha

-
04.11.2022
Kahjuks muutub vastaaseis kaitsevajaduste ja kohalike inimeste vahel aina suuremaks. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Kaja Kallase ja Reformierakonna valitsedes on riigikaitse unarusse jäänud, valitsus paisutab oma suureks eduks väikesed mullid, nagu brittide saabumise (ja peatse lahkumise), samas kui teised maad tõstavad oma kaitsevõimet ja saavad ka liitlastelt tõhusat abi.

USA välisministeerium kiitis heaks võimaliku 535 miljoni dollari suuruse relvatarne Soomele, teatas kolmapäeval Ühendriikide relvakaubanduse eest vastutav agentuur DSCA (Defense Security Cooperation Agency), vahendab Postimees.

“Miks meie kaitsevõimet ei saa tugevdada? Meie peame kõhu kõrvalt kõike ise ostma ja sedagi alles mitme aasta pärast! Soomel on korralik sõjavägi, rannakaitse, lennuvägi, laevastik, soomusvõimekus, sõjaväestatud piirivalve… Meil on ainult lõpmatusse ulatuvad arengukavad,” küsib EKRE Riigikogu saadik Helle-Moonika Helme. “Miks meid hoitakse siin regioonis ilma relvadeta? Kas me ei oska küsida? Või ei taheta meile anda? Kas selleks, et meid kergem oleks globaalsetes mängudes vahetuskaubana kasutada? Et vahetuskaup oleks kindlates kätes?”

USA kaitseministri Lloyd Austiniga septembris kohtunud Hanno Pevkur oskas vaid lohutada: „Järgmise paari aasta jooksul investeerime tänavu USA poolt julgeolekuabi korras saadud 140,5 miljonit dollarit pikamaa kaudtulevõime arendamisse.”