Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kasumis suplev Eesti Energia nõuab uut luba tarbijate nöörimiseks

-
06.11.2022
Just nii näeb enamik eestlasi Eesti Energiat.
© Erki Evestus

Eestis pole vist ettevõtet, kelle maine oleks kehvem kui Eesti Energial: alati kui on kriis, nõuab firma hinnatõuse, raporteerides samas ülikasumitest.

Delfi kirjutab pealkirja all “Eesti Energia ei jäta jonni: ettevõte esitas universaalteenuse hinna tõstmiseks uue taotluse” järgmist: “Eesti Energia soovis elektri universaalteenuse hinnaks 18,1 senti kWh eest, kuid konkurentsiamet kinnitas septembris 15,4 senti. Ettevõte on konkurentsiametile esitanud hinna tõstmiseks uue taotluse. Eesti Energia kommunikatsioonijuht Mattias Kaiv ütles, et hinna kooskõlastamise protsess jätkub. „Täna ajutiselt kehtestatud hind ei kata ettevõtte elektritootmise kulusid,“ sõnas ta.”

Samas edastas Postimees alles sel nädalal: “Eesti Energia ärikasum kolmandas kvartalis kasvas aastataguse ajaga võrreldes 195,7 protsenti, 194,8 miljonit euroni. Kolmanda kvartali normaliseeritud ärikasum, mis ei sisalda tuletisinstrumentide ümberhindlust, kasvas aastatagusega võrreldes 179,2 protsenti 93,8 miljoni euroni. Kui mullu kolmandas kvartalis oli kontserni puhaskahjum 15,4 miljonit eurot, siis tänavu teeniti kolmandas kvartalis 27,4 miljonit eurot puhaskasumit. Üheksa kuu puhaskasum ulatus kokku 111,9 miljoni euroni.”

Ahnitsejatel ei olevat kunagi raha liiga palju. Eesti Energia aga allub teatavasti rahandusministeeriumile, mille ministriks on reformierakondlane Annely Akermann.

Uued Uudised