Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas NATO peasekretäriks? Sama räägiti kunagi ka Kersti Kaljulaidi kohta

-
07.11.2022
Kaks “NATO peasekretäri”.
© Scanpix

Reformierakonna ihumeedia levitab “uudist”, mille kohaselt võivat Kaja Kallasest saada NATO peasekretär, samas aga selline ennustus juba korra ajakirjandusest läbi jooksnud ja lõpeb tõenäoliselt eimillegagi. Varem on sama kohta “pakutud” ka Kersti Kaljulaidile.

4. veebruaril kirjutas Delfi: “Kaja Kallas NATO peasekretäriks? Saksa pressiagentuuri sõnul on pakutud ka tema nime.” Nagu praegu, nii ka tollal kirjutati kohe ka põhjustestest, miks seda ilmselt ei juhtu – muuhulgas ei tahetavat nn rinderiikidest pärit uue NATO peasekretäriga Kremli ärritada.

Sellele ametipostile on varem pakutud ka ekspresident Kersti Kaljulaidi. Nii kirjutas Delfi vähem kui aasta tagasi, 8. detsembril 2021: “TAGATUBA | Kersti Kaljulaid NATO peasekretäriks? Viis põhjust, miks seda ei juhtu.”

Kersti Kaljulaidi pakuti välja ka OECD juhiks, aga seegi unistus jooksis liiva. ERR kirjutas 26. jaanuaril 2021: “President Kersti Kaljulaid otsustas loobuda edasisest kandideerimisest Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) peasekretäri ametikohale.”

Nimed võib ju maha hõigata ja selle varal teatud poliitikutele sisepoliitilist kapitali koguda, kuid seda näotum on asi, kui need inimesed päris kandideerimise ajal ruttu välja praagitakse. Aga enne valimisi kasutab meedia ära kõike, mida saab Reformierakonna ja liberaalide kasuks keerata.

Üks endine diplomaat kirjutab sotsiaalmeedias: “Sellist uudist luua on lihtne – poliitiku “lobby” laseb meediaringkondades käima jutu, et üks või teine inimene võiks sobida sinna ja tänna ning kõmunäljas ajakirjandus haarab sellest kinni, esitades nood juba reaalsete kandidaatidena.”

Kaja Kallase esitamine NATO peasekretäri kohale on järjekordne mull sisetarbimiseks, kus välismeedia naiivsust kasutatakse ära võimupoliitiku ülesupitamiseks. Sest selliseid asju Eesti peaministrist võib arvata ainult kauge ajakirjandus: “NY Timesi sõnul on Kallas olnud Ukraina toetamisel väga tugev ja häälekas, tõstes nii oma rahvusvahelist tuntust. Ta on korduvalt meedias rääkinud, et Venemaa presidendi Vladimir Putiniga ei tohiks läbirääkimisi pidada ning on süüdistanud Venemaad genotsiidis Ukrainas.”

Taolisi sõnu Putinist ja genotsiidist praktiliselt räägivad kõik Kremli-vastased poliitikud (Kaja Kallas on osanud selleks eriti nähtavale püünele ronida), aga reaalsuses ongi need ainult sõnad, samas kui Eesti on Kaja Kallase ajal suuresti ära venestatud, mis annab Putinile häid võimalusi uueks Krimmiks.

Uued Uudised