Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond luiskab – “energiasõda” ei ole mitte sedavõrd Putini kui Kaja Kallase looming

-
07.11.2022
Kaja Kallas “kompenseerib” oma energiasõja tulemust.
© Erki Evestus

Kaja Kallas ja Reformierakond üritavad kõrgete hindade “au” ajada Kremli kaela, paraku tuleb neil seda hoopis Putiniga jagada.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Õnne Pillak ütles esmaspäeval energiatoetuste arutelul, et riik tuleb energiasõjas haavatavamatele gruppidele appi.

“Oleme kogu rahvaga energiasõjas. See ei ole Eesti eripära. Püstloodis tõusnud energiahinnad ja nendega kaasas käiv rahulolematus on tabanud kogu Euroopat,“ ütles Pillak.

Pillakule teadmiseks: juba tänavu jaanuaris, kui sõda veel ei kummitanud, kirjutas Pealinn: “Elektrihinna järsu tõusu tõttu on paljude inimeste detsembrikuu elektriarved varasemaga võrreldes mitmekordistunud”, Tartu Postimees aga märkis veelgi varem, mullu detsembris, et “Viimastel kuudel rekordilisi hinnahüppeid teinud elekter on eestlastele käreda pakasega eluliselt oluline. Ent elektrivoolu krõbe hind paneb paljud keerulisse olukorda, sest hirm suurte arvete ees ei lase enam mugavust ja sooja tuba vanaviisi nautida.”

Seega on “energiasõda” Reformierakonna algatatud, kuigi vastava hoiatuse tegi EKRE volikogu mullu 26. septembril oma avaldusega. Oravapartei ei saa rõhuda ka kriisile kogu Euroopas, sest kui euroala keskmine inflatsioon on 10% ringis püsinud, siis Reformierakonna valitsetavas Eestis on see üle 25% ulatunud.

Nüüd siis kavatseb Kaja Kallase valitsus hädas olevale rahvale pisut näpuotsaga lisa anda, olles ta enne vaeseks teinud.

Uued Uudised