Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riina Sikkuti inimradiaatorid, soe pleed ja sada kilovatti

-
08.11.2022
Laadime sisu...

Muu hulgas on ka superministeeriumis kütet maha keeratud, et hoida kokku energiakuludelt. “Ringvaade“ vaatas seal ringi ja tegi juttu külmetavate ministritega. Kõigepealt sai ta kokku lõdiseva majandusministri Riina Sikkutiga (SDE), kes nimetas end soojalembiks, kuid ütles, et kuna praegu on käimas „erakordne talv“ siis saab hakkama. Nagu ikka, kõlab meie tänaste Eesti elu juhtide suust aga puhast „kulda“.

Kui enne on peaminister Kaja Kallas rääkinud elektrimolekulidest ja kolmest inimesest, kes koos moodustavad ühe radiaatori, siis Sikkut läheb tõelise majandusspetsialistina seitsmepenikoormasaabastes palju kaugemale. Tema ütles, et tema alluvuses töötavad inimesed on igaüks ühe radiaatori eest. Ja need radiaatorid on kõik saja kilovatised (!).

„Mul on siin kabinetis ka koosolekulaud, inimesed tulevad laua ümber kokku ja üks inimene on 100 kW…, noh väike radiaator,” rääkis Sikkut õhinal. “Kui olen kolm koosolekut ära teinud, on päris mõnus, kui läheb jahedamaks, siis mässin ennast üleni pleedi sisse.”

Stopp! Üks inimene või üks väike radiaator annab 100 kW?! Peavad ikka kuumad inimesed seal ministeeriumis töötama, nagu katlad, peaks neid teistelegi asutustele välja laenama suure külmaga, sest ainuüksi üks päikesepark, kus on kakssada viiskümmend 400 W võimsusega päikesepaneeli, annab selle ministri poolt nimetatud mõõdu välja.

Tervise- ja tööministri Peep Petersoni kabinetis on 20 kraadi. “Juurde panna ei saa, aga arutelud on kuumad ja õhtuks on ruumis temperatuur kolm pügalat tõusnud. Minul külm ei ole, sest ma olen taliujuja,“ rääkis ta Marko Reikopile. Ei kujuta ette, mis siis saab, kui kõik sajakilovatised Sikkuti alluvad tema tuppa kogunevad.

 

Aarne Mäe

 

PS Nagu näha, kasutab ka keskkonnaminister Madis Kallas lisaradiaatorit. Huvitav, mitu kilovatti see välja annab? Ikkagi kokkuhoiutrežiim.