Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA-s algasid vahevalimised, demokraatide võidukisa puudumine viitab nende kehvale seisule

-
08.11.2022
Arizona vabariiklaste valimiskampaania.
© Scanpix

Liberaalne ajakirjandus on hea lakmuspaber, ennustamaks, kuidas üks või teine sündmus võib kulgeda – kui puudub võidukisa, siis on nende lemmikud kaotamas.

Nii oli viimaste Ungari valimistega. Kui toimusid Budapesti linnapea valimised ja liberaal oli võidulootuses, siis pasundati selles kõvasti ja too võitiski. Kui toimusid üldvalimised, millel võitis Viktor Orbani Fidesz, siis ei tahtnud meedia võimalikest tulemustest rääkidagi – ja rahvuslased võitsid.

Nüüd on sama USA-s. Meediast puuduvad jutud sellest, kus ja kuidas võiks demokraadid võita, sõltumatumad väljaanded räägivad vabariiklastest parematest väljavaadetest. Biden on suutnud oma poole valitsemisajaga USA raskesse olukorda panna.

AFP uudis BNS-i vahenduses aga räägib, et USA-s algasid teisipäeval vahevalimised, millel vabariiklased püüavad saada kongressis enamust. See halvaks president Joe Bideni plaanide elluviimist järgmise kahe aasta jooksul ning võib sillutada tee Donald Trumpi naasmisele Valgesse Majja.

Esimesed valimisjaoskonnad avasid USA idarannikul uksed kell 6 hommikul (kell 13 Eesti aja järgi). Eelhääletuse võimalust kasutas rohkem kui 40 miljonit inimest. Üldse valitakse USA-s nüüd kõik 435 esindajatekoja kohta, 34 senati kohta ja veel hulk kõrgeid ametikohti, sealhulgas kubernere.