Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Itaallased toetavad Giorgia Meloni poliitikat, mis näeb ette Vahemerel toimuva paadirände karmi piiramist

-
09.11.2022
Vahemere “hädalised” – täies elujõus ja heas toitumuses mehed.
© Scanpix

Kaks kolmandikku itaallastest toetab vastvalitud peaministri Giorgia Meloni otsust mitte lubada Itaalia sadamatesse kolme valitsusvälise organisatsiooni laeva, mille pardal on enam kui 1000 merelt üleskorjatud migranti. Ehkki hiljutiste teadete kohaselt on praeguseks lubatud maale naised ja lapsed ning meditsiinilist abi vajavad mehed, on Itaalia valitsuse seisukoht endiselt, et Itaalia ei lase enam migrante transportivaid laevu oma sadamatesse.

Turu-uuringute firma Eumetra poolt läbiviidud küsitluse järgi toetab ligi kaks kolmandikku itaallastest valitsuse seisukohta, mille järgi peavad migrante vedavad laevad Itaalia sadamatest pärast nõrgemate (laste, naiste, haigete) vastuvõtmist lahkuma.

Inimestele esitati küsimus: „Siseminister on otsustanud hoida ranget joont ja lubanud Itaalias maale vaid naised ja alaealised ning palunud teistel Euroopa riikidel (konkreetselt Saksamaal, kelle lipu all sõidab kõnealune laev) võtta vastutus nende migrantide eest enda peale. Kas nõustute?“

63% vastajatest nõustus Giorgia Meloni valitsuse karmi otsusega, vastu oli 34%.

Il Giornale ajakirjanik Giuseppe de Lorenzo sõnul näitavad tulemused üht kahest – enamus itaallasi on kas ksenofoobid või siis peaks mõned kommentaatorid püüdma mõista, et ehkki migrantide vastuvõtmine on hea, ei tähenda see seda, et vastu võetakse absoluutselt kõik ja ilma igasuguste reegliteta. „Valitsusväliste organisatsioonide laevad ei tohi dikteerida ühe riigi migratsioonipoliitikat.“

Tüli laevade ja Itaalia valitsuse vahel lahvatas möödunud nädalal, kui keelati laevade sisenemine Itaalia Catania sadamasse. Saksamaa ja Norra lippude all sõitnud laevadel kästi Catania sadamast lahkuda, kuid Saksamaa lipu all sõitev laev Humanity1 keeldus seda tegemast, väites, et Itaalia valitsus rikub rahvusvahelist õigust.

Giorgia Meloni üheks valimislubaduseks oli migratsiooni vähendamine. Itaaliasse on sel aastal saabunud 82 000 migranti. Ülalmainitud uuring näitab veel kord, et itaallased toetavad Meloni suunda.

Allikas: Remix News