Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Täna on Kaitseliidu pidupäev: EKRE-s on erakordselt palju patriootlikke vormikandjaid

-
11.11.2022
Leo Kunnas
© Uued Uudised

Täna tähistab Eesti Kaitseliit oma organisatsioon 104. aastapäeva, mispuhul võib tänavapildis näha tavapäraselt rohkem vormi kandvaid kaitseliitlasi, naiskodukaitsjaid, kodutütreid ja noorkotkaid.

Siinkohal on paslik märkida, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ridades on erakordselt palju kaitseliitlasi ja kõrgeid ohvitsere. Nõnda võib EKRE-t pidada julgelt kõige patriootlikumaks ja kõige kõrgema sõjalis-kaitselise kompetentsiga erakonnaks Eestis.

Ainuüksi EKRE riigikogu fraktsiooni saadikutest kuuluvad ligi pooled Kaitseliitu või on kõrged ohvitserid.

EKRE ridades on sadu Kaitseliidu liikmeid ja kümneid ohvitseri auastmega mehi. Nii on Alar Laneman brigaadikindral reservis, Leo Kunnas kolonelleitnant reservis, piirivalveohvitseridest on Uno Kaskpeit ja Riho Breivel kolonelid.

Kaitseliitu kuuluvad fraktsiooni liikmetest fraktsiooni esimees Henn Põlluaas, erakonna esimees Martin Helme (toetajaliige), Anti Poolamets ja Rene Kokk. Pikalt oli Kaitseliidu liige ka Urmas Reitelmann.

Lisaks on EKRE ringkondade koordinaator kapten Rudolf Jeeser endine kaitseväe logistikakeskuse ülem ning juhtinud ka Kaitseliidu Viru malevat.

EKRE liikmetest võib välja tuua veel näiteks Einar Laigna ja Raul Öpiku (kolonelleitnant erus), Tõnu Reinupi (kolonelleitnant reservis), majorid Peeter Tani, Ivar Kühni, Aivo Kapteni, Ants Ojasoo, Joe Lepa, Heino Märksi, Mark Majorovi; kaptenid Alar Ehala, Aigar Põderi, Mati Jaeski, Jaen Teäri, Andrus Tossi, Aarne Salo, Andrei Ambrose, Oleg Pušini, Vaino Kõva.

Nimekiri pole kaugeltki täielik ning patriootlikke inimesi tuleb aina juurde.

EKRE liikmetest on ohvitseri auaste ka ajakirjanik Erik Boltowskil (nooremleitnant erus) ja vahepeal Riigikokku asendusliikmena kuulunud Urmas Espenbergil (nooremleitnant reservis). Tuntumatest erakonna liikmetest on nooremleitnandid reservis ka Hardi Rehkalt ja Georg Kirsberg.

Palju õnne kõikidele kaitseliitlastele ja naiskodukaitsjatele tänasel pidupäeval!

 

Uued Uudised