Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Euroopa Liidu keskmes Brüsselis tapeti noarünnakus politseinik, tapjaks oli islamist

-
11.11.2022
Sündmuskohal.
© Scanpix

Belgia pealinnas Brüsselis hukkus neljapäeval noarünnakus politseiametnik ja teine korrakaitsja sai haavata, teatasid võimuesindajad.

Võimude teatel uuritakse ründaja motiivi. Kohaliku meedia andmetel avasid politseinikud tule ja ründaja viidi haiglasse.

Tundmatuks jääda soovinud õigusallikas ütles uudisteagentuurile AFP, et kallaletungi põhjusena kahtlustatakse terrorismi, kuid esialgu pole veel piisavalt tõendeid selle kinnitamiseks.

Kohalik meedia täpsustas veidi hiljem, et ründaja pussitas Gare du Nordi raudteejaama lähedal kahte politseinikku. Seejärel tulistas teine politseipatrull meest jalgadesse ja alakõhtu. Ründaja toimetati haiglasse. Tema seisundi kohta pole praegu teavet.

Üks politseinikest suri saadud vigastustesse. Korrakaitsjat oli löödud noaga kaela. Haavatud politseiametnik toimetati haiglasse.

“Meie politseinikud riskivad iga päev oma eluga, et tagada kodanike turvalisus. Tänased sündmused näitavad seda taas,” kirjutas Belgia peaminister Alexander De Croo suhtlusvõrgustikus Twitter. (AFP-STT-BNS)

Täiendatud!

Mees, kes neljapäeval Brüsselis politseinikku pussitas ning keda tulistati ja kinni võeti, oli Belgia terrorismiseireameti jälgitavate nimekirjas, ütles föderaalprokuratuur reedel.

Uurijad ütlesid ajakirjanikele, et 1990. aastal Brüsselis sündinud kahtlusalune Yassine M., hüüdis “Allahu Akbar” ja tungis noaga kahele politseinikule kallale.

Üks politseinik sai surma ja teine haavata.