Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Indrek Tarand tunneb poliitilise provokatsiooni anatoomiat, tema uusmarksistlikud võitluskaaslased pigem mitte

-
13.11.2022
Kliima päästmise nimel inimkonna kultuuripärandit hävitamas.
© Scanpix

Siiani on lahti seletamata Indrek Tarandi provokatsiooni tegelik sisu. See toimus teatavasti EKRE rändepakti-vastasel meeleavaldusel. Et ei jääks kõlama sõna “rändepakt” EKRE kontekstis, viskus Tarand matrossovlikult, tagumik ees, dzotile, ja kõlama jäi “vopsud Tarandi kannikate pihta”. Nii tehaksegi poliitilisi provokatsioone – et tähelepanu põhiteemalt mujale suunata.

Tarandi uusmarksistlikud sõbrad Lääne-Euroopas jagavad asjast vähem – nad pilluvad kuulsate kunstnike piltide pihta solki ja sodi ning loodavad nii kuuldavaks saada. Paraku nii see päris ei käi – suuremale osale inimestest on nad vandaalid, kes on valmis hävitama maailma kultuuripärandit, et ise pildile saada. Mitmes muuseumis saidki kliimaaktivistid sõimata ja kui osa neist oma liimiga kinni jäid, siis lasti neil rahumeeli seal ka istuda.

Maailmakuulsate maalide ründamisega ei anna kliimaekstremistid oma sõnumit edasi – nad küll annavad teada oma rühmitusest ja aktsioonist, kuid sõnum fossiilsete kütuste keelamiseks tegelikult kohale ei jõua, liiga palju on segavat tausta. Inimesed küll kuulevad “Just Stop Oil”, aga mitte “just stop oil”. Kõlama jääb maalide ründamine ja ekstremistlik käitumine, aga mitte üleskutse päästa Maa.

Noored kliimaekstremistid arvavad, et sel barbaarsel kombel juhivad nad tähelepanu ühele valupunktile, panevad inimesed sellele mõtlema ja neile järgnema – tegelikult aga mõtlevad inimesed, et ega van Goghi “Päevalilled” ja Munchi “Karje” ometi viga ei saanud, ning nende silmis hakkab kliimavõitlus tähendama rünnakuid maailmakultuuri vastu ehk kommunistlik-fašistlikku kultuuri hävitamist.

Ega ka Londoni liikluse blokeerimine kliimaaktivistidele kasuks tule – kindlasti toob see kaasa tuhandete liiklusummikute tõttu hilinejate viha, heakskiitu aga avaldavad vaid samasugused ekstremistid.

Aga Indrek Tarand on taas koolis ilmselt just sellepärast, et ta õpetaks välja uusi sotside “võimlemisrühmi”* nii kliimavõitluseks kui rändepaktilt tähelepanu eemale viimiseks.

Uued Uudised 

*Üks Eesti ajalooga seotud müüte on, et toore jõu tõid poliiti­kasse mustade barettidega vabadussõjalased ehk vapsid. Tegelikult kuulub see au hoopis sotsidele, kes asutasid 1930. aastal nii linnade kui ka alevite parteirakukeste juurde võimlemisrühmad. Nende eeskujuks oli Austria sotside paramilitaarne organisatsioon Republikanischer Schutzbund. Need sõjaväelise distsip­liiniga üksused olid ­eraldi meestele, naistele ja ­noortele. (Eesti Ekspress)