Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

President Karis läks Toomas Hendrik Ilvese teed, muutudes ka isadepäeval manitsejaks, kuid mitte neile, kes seda väärinuks

-
13.11.2022
Eesti presidentide häda on see, et nad muutuvad ruttu riigipeast klouniks.
© Uued Uudised

Toomas Hendrik Ilves juurutas riigipeana tava, kus igal pühal tuli eesti rahvast manitseda ja halvustada, tema eeskuju järgis Kersti Kaljulaid ja nüüd jätkab ka Alar Karis. Oleks veel, et ta manitseks üht lastest pornopiltide tegijat, aga ei, ta seostab isadepäeva inimestega, kes võitlevad laste pilastamise vastu.

President Alar Karis pidas Rapla kultuurikeskuses pühapäeval isadepäeva kõne, milles taunis poliitikutest isasid, kel napib oskust anda eeskuju viisakaks ja mõistvaks jäämisel.

“…vaatan aga riigikogu debatte ja mõtlen: kas kõik isad poliitikutena annavad oma lastele sedasama, viisakaks jäämise ja teiste mõistmise eeskuju? Ma ei oska sellele jaatavalt vastata ja see teeb nõutuks, jõuetuks,” arutles Karis. “Isa, kes ei peaks panema oma lapsi häbenema ja piinlikkust tundma, ka valimiskampaania ülekeevas kuumuses,” kritiseeris Karis poliitsfääri toksiliseks kiskuvat õhkkonda.

Pole raske arvata, keda Karis silmas peab, ja Marko Mihkelson see kindlasti pole, tema jaoks riigipeal hukkamõistvaid sõnu ei leidu.

Sellisel juhul tulnuks presidendil üldse suu kinni pidada. Veel parem, rääkida tulnuks isade positiivsest rollist. Karis aga võttis sihikule tublid isad, samas kui on ka poliitikutest emasid, kel napib oskust anda eeskuju viisakaks ja mõistvaks jäämisel. Üks neist vastas kolmapäeval saadikute küsimustele.

Uued Uudised