Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Paul Oja: Varro Vooglaid ja Markus Järvi, me usume ja usaldame Teid!

-
14.11.2022
Markus Järvi ja Varro Vooglaid
© Objektiiv

Austatud härrad Varro Vooglaid ja Markus Järvi!

Muusikateadlane Tiia Järg on kunagi öelnud, et seal, kus anglosaksid ütlevad „Fantastic!“, sakslased „Wunderbar!“, on eestlase suus suurim kiitus „pole viga“.

Tahaksin Teile täna öelda natuke rohkem kui need „kaks kaunist sõna“.

Valijal peaks olema teada, mida mingi erakond või rahvasaadiku staatuse taotleja taotleb ja maailma asjadest arvab. Mida ta kavatseb teha sellist, mis valija huvidele vastab. Või kui seab sihiks midagi muud, siis mida ja miks. Poliitika peaks olema sirge, aus ja avatud.

Aga ei ole. Üha enam võtab maad silmakirjalikkus, salgamine ja sogamine. Nähtuse põhjustest ja vohavast omakasupüüdlikkusest me siinkohal ei räägi. Neid asju teavad kõik.

Neist räägite aga – väheste seas – eriti valjult Teie. On hämmastav, milliseid valesid ja alatuid võtteid vastaspool – ühiskonna normaalset toimimist vihkavad revolutsionäärid – Teie muttatampimiseks on leiutanud. On öeldud, et igasugustel teadmistel on piirid, ainult rumalus on piiritu. Lisaksin omalt poolt, et sama piiritu on ideoloogiapõhise õeluse leidlikkus.

Peale ideoloogiselt indoktrineeritud „edumeelsete“ indiviidide on siiski olemas suur hulk normaalseid, talupojatarku inimesi, kes tunnevad, et ütlemata hea on umbseks magatud toas saada sõõm värsket õhku kopsude kosutuseks ja ajude äratuseks.

Inimesel on teda ümbritseva Kõiksuse hindamiseks enamasti alati üks põhiline mõõdupuu – tema ise. Peale selle peab aga olema miski enesest suurem, millega enda mõtteid ja tegemisi võrrelda ning nendest sügavama õigsuse seisukohalt mõõtu võtta.

Teie ei varja, et Teil on selline mõõdupuu olemas. Hoolimata sellest, et seegi läheb tõsisesse vastuollu nüüdisaegses ühiskonnas valitseva sekularistlik-hedonistliku vabameelse mõttelaadiga. Teie sellest ei hooli. Teie olete need, kes Te olete. Ja tõenäoliselt – Teie jääte selleks, ke Te olete.

Teid võib usaldada.

Käsilolev tekst ei ole osa Teie poolt kinnimakstud valimiskampaaniast. Lihtsalt Teie suudate teha ja öelda asju, mida mina ei suuda ei teha ega öelda. Kuigi tahaksin. Seepärast teadke, et Teil on tagareas üks pöidlahoidja alati olemas. Ehk on sellestki mõnikord abi.

Õnne ja edu valitud teel!

P.S. Kandke hoolt oma isikliku julgeoleku eest.

Paul Oja, EKRE Soome osakonna liige