Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Juunikommunistlik suhtumine on alles ka eestlaste, eriti sotside seas

-
14.11.2022
Juba punatanki saaga aegadel kostis ka eestlaste suust toetavat juttu, sealhulgas sots Katri Raiki poolt.
© UU

Seda, et suur osa Eesti venelastest on Vene-meelsed ja Nõukogude aja tagaigatsejad, teab enamik meist – paraku on ka eestlaste seas pead tõstmas oudekkiloonelik sovjetiaja ülistamine, seda just vasakäärmuslaste seas. Seda võis kogeda ka punatanki saagas ja kogu punamonumentide temaatikas.

ERR vahendab: Sillamäe linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikmed saatsid kirja riigihalduse ministrile, milles avaldavad rahulolematust ministri plaani üle Nõukogude Liidu katselenduri Valeri Tškalovi nime kandva tänava ümbernimetamise kohta. Riigihalduse ministrile läkitatud pöördumises kirjutatavad neli saadikut, et Valeri Tškalovi tänava ümbernimetamine ei ole põhjendatud.

Venemaa agressioon Ukraina vastu on pannud kogu maailma hülgama kõike venelaslikku, aga Eestis tahetakse kaitsta punalendurit, kes on otseselt Nõukogude ajaga seostatav.

ERR kirjutab ka sellest, et justiitsminister Lea Danilson-Järg (Isamaa) ütles “Ringvaates” Eesti avalikus ruumis leiduvast punasümboolikast rääkides, et kõige häirivam on see, kui mõnel hoonel on Nõukogude Liidu vapp või riigi sümboolika. Kui mõnel hoonel on lihtsalt viisnurk, mis otseselt okupatsioonirežiimi ei toeta, siis seda eemaldama ei pea.

Viisnurgad seostuvad inimestele alati nõukogude ajaga ja nende säilitamine ei ole mõistlik, eriti kui need on ikkagi ideoloogilises kontekstis paika pandud.

Eestis hakkab üha rohkem silma paistma, et kuigi sõnades ollakse Lääne poolel ja “mitte kunagi enam üksi”, siis venestava sisserände ja punamonumentide kaitsmise kontekstis ollakse ikka endiselt nõukogude ajas. Ilmselt seetõttu, et siin ei toimunud desovetiseerimist ja paljud ekskommunistid on endiselt võimul.

Uued Uudised