Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Külma vastu aitab pidev nihelemine

-
14.11.2022
Arvata võib, et üks kandidaate pseudoteaduse edendaja kohale saab olema Tallinna ülikool. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Tallinna ülikoolid koostasid soovitused, kuidas energia kokkuhoiu ajal jahedamas ruumis töötamine mugavamaks teha – kihiline riietus, randmekätised, soojad jalanõud ja sokid, just selliseid moe- ja soojanõuandeid annavad ülikoolide töökeskkonnaspetsialistid.

Nad märgivad, et kontoris laua taga istudes on mugav pista jalad sussidesse, mis hoiavad varbaid paremini soojas kui kingad.

Ühtlasi soovitatakse rohkem niheleda. „Kui lihased on jaheda ruumi tõttu juba kanged, siis peab inimene kindlasti ennast liigutama ja venitama. Abiks on harjutused puhkepausideks. Ka korruste vahel liigeldes eelista liftile võimalusel treppe,“ kirjutavad spetsialistid.

Nad lisavad, et väiksemaid koosolekuid võiks pidada jalutades.

Omal kohal on ka sooja vee või kuuma tee joomine, samuti soe lõunasöök.

Kuid enne sooja teed soovitavad spetsialistid hoopis külma dušši! Nimelt seetõttu, et külma veega karastamine aitab inimesel aklimatiseeruda ehk külmaga kohaneda.

„19 kraadiga saab end kodus mõnusalt tunda küll. Mul on kodus tihti selline temperatuur,“ kommenteerib EKRE poliitik Anti Poolamets, „aga paistab, et kliimastreikides karastunud noorsoole tekitab see paanikahoogusid. Soovitatakse randmekätiseid, jalutades koosoleku pidamist ja pidevat nihelemist.“

Mis siin  imestada, kui isegi majandusminister Riina Sikkut pidas pluss kaheksa kraadiga sügisilma “enneolematult karmiks talveks”.

 

Loe siit:

https://epl.delfi.ee/artikkel/120097338/ulikoolide-lisaraha-laheb-kuttele-tallinna-ulikool-on-kaalunud-distantsopet