Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Loodava „Euroopa armee“ osas on kahtlused, et sellest saab föderalistide liidusisene tööriist

-
15.11.2022
Loodava Euroopa armee osas on kahtlust, et lisaks välisvaenlastele võidakse seda kasutatada ka liberaalide poolt “sisevaenlasteks” tembeldatud struktuuride vastu.
© Scanpix

Euroopa Liit plaanib luua väidetavalt juba 2025. aastaks 5000-mehelise armeeüksuse. Euroföderalistid on ühisarmee loomise plaani haudunud juba pikemat aega ja see oli ka üheks oluliseks ajendiks Suurbritannia lahkumisele EList 2016. aastal. Brexiti eestvedajad, teiste seas Nigel Farage, hoiatasid juba siis ELi föderaliseerumise eest ja aeg on näidanud, et neil oli õigus.

Die Welti andmetel loodetakse jõuda väeüksuse loomise osas kokkuleppele juba teisipäeval, 15. novembril. Üksusele antakse õigused ja pädevused korraldada evakueerimisi ning nn stabiliseerimise missioone. Esimene neist hõlmab tsiviilisikute evakueerimist ohutsoonist ja teine sõjaliste jõudude lähetamist teatud regiooni eesmärgiga tagada seal stabiilsus ja ajutine rahu. See viitab, et väeosa võidakse saata ka rahuvalvemissioonile Ukrainasse, ehkki samas on öeldud, et tegemist saab olema tugevalt relvastatud jõuga.

ELi välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Josep Borrelli sõnul võidakse alustada uue väeüksuse väljaõppega juba 2023. aasta teises pooles.

ELi armee plaan leiab ilmselt toetust Saksamaa kantsleri Olaf Scholzi ja Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni poolt, ent mitmed väiksemad liikmesriigid, eriti siiani neutraliteedipoliitikat ajanud riigid, ei mõtle päris samamoodi.

Näiteks on Iirimaa olnud traditsiooniliselt väga selgelt väliskonfliktidesse sekkumise vastu ja püsis neutraalsena ka II maailmasõja ajal. Ehkki globalistlikku poliitikat toetavad Iiri poliitikud on viimastel aastakümnetel üritanud neutraalsust kaotada, toetab hiljutise uurimisküsitluse andmetel kaks kolmandikku iirlastest endiselt neutraliteedipoliitikat.

ELi armee loomise plaaniga edasi liikumine annab tuult tiibadesse ka EList lahkumise pooldajatele, kuna üha selgemalt on näha, et Nigel Farage’il on olnud õigus. „EL tahab omaenda politseijõude, omaenda välispoliitikat, mida keegi klubi liikmetest vetostada ei saa, ja EL tahab iga hinna eest omaenda armeed, õhujõudusid, mereväge,“ rääkis Farage möödunud aastal. „Iga kord, kui ma selle väitega lagedale tulin, vilistati mind välja. Mind koheldi valetajana,“ lisas ta.

Allikad: Breitbart News, Die Welt