Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: meile edastatava infomüra keskel on raske külma närvi ja selget pead hoida

-
16.11.2022
Tänases infomüras ei saa iga kord programmi ja hääletugevust valida. Pilt on illustratiivne.
© UU

Hämmastav on praeguses olukorras imestamine selle üle, et inimestel närvisüsteemiga kõik korras ei ole, erilises ohutsoonis on loomulikult lapsed ja noored, kel analüüsi- ja analüüsivõime alles kujunemas või pole see pole see protsess veel alanudki.

Katsu meile edastatava infomüra voolus külm närv ja selge pea säilitada! Taas on lõhkenud pomm, Türgis paar päeva tagasi ja Poolas täna. Kõik kohad on spekulatsioone täis, mingit selget juttu ja kontrollitud fakte ei ole ja ei pruugi tullagi. Ootame muidugi huviga, mida arvab kõigi asjade spetsialist Mihkelson. Poola kohta on maailmas siiski üks inimene, kes teab isegi kaks inimest tapnud raketi lennutrajektoori ja selle väite alusel teab ju ta siis ka täpselt, kust see välja lasti!

Hanno Pevkur: arvestades trajektoori, ei pruukinud rakett tulla Venemaalt”.  Oot-oot, kui trajektoor teada, siis mis kahtlusi siin enam olla saab või ei tea ehk minister, mida trajektoor tähendab?!

Hea küll, Pevkur on poliitik ega pruugi tarvitatavate sõnade tähendust teada. Ilus ei ole, aga noh, valimissüsteem võimaldab ja amet meil ei kohusta.

Kunagises TPI-s teadis iga sisseastuja une pealt, mida tähendab mõõtma ja määrama ning tundis peensusteni tuhandeid teisi termineid – vastasel korral poleks sisseastumiseksamitele olnud mõtet minna. Nüüd on aga nii, et isegi Tehnikaülikooli „eksperdid“ ei tee enam vahet mõõtmise ja hindamise vahel! Ei usu?!

Loeme: „Eesti tarbijate kindlustunne on mõõtmisajaloo madalaimal tasemel Venemaa sõjategevuse tõttu Ukrainas”. Milline on see ekvivalent, ühik, millega seda kindlustunnet mõõdetakse?! Millega te inimeste tundeid ikkagi mõõdate?! See pole tähenärimine, sisuliselt tähendab see seda, et TÜ-s tegeldakse millegagi, millega ei olegi võimalik tegelda, ammugi midagi saavutada ja selle taustal kurta rahastuse vähesuse üle on paremal juhul alatu.

Kui te varem ei teadnud, siis nüüd saite teada, et Swedbank on Eesti ettevõte?! Arvasite, et Rootsi pank?! Aga meie oma leht „kirjutab“, et on küll! Loeme: „Eesti väärtuslikema ettevõtte juht: väljavaade on udune, kuid kevadeks on hullem läbi“.

Siia sobiks ehk eesti töötaja iseloomustus-kiitus kohalike suhtes ühe tollesama ettevõtte juhi poolt keskkontoris – nad on töökad kui mesilased! Lisaks siia juurde, et mesilaste kogutud mee söövad paraku teised…

Kas varem arvasite, et elatakse majades ja tänavatel liigeldakse?! Jama puha! Tänav on ideaalis meie ühine elutuba ja seda täiesti tõsiselt!

Aga võib-olla ongi nii, et kõike tuleb vaadelda ja kõigest aru saada risti vastupidiselt sellele, millega sajandite jooksul harjutud?! USA-s toimus kohalik missikampaania ja selle käigus valimistusid kohalikud neiud õhinal etteasteks. Moodsat leksikat kasutades lõppes „õhinapõhisus“ aga kohe, kui areenile ilmus uue ilu arusaam –  transmiss nimega Brian, kes kaalus rohkem kui kolm lähemat rivaali kokku ja kõik “vana iluarusaama” esindajad said aru, et nad on kõik kaotanud. Ja nii läkski!

Ja kirsiks tordile – sellest sündmusest andis teada ka „Postimees“, kuid… Ka siin suutis eesti ajakirjanduse lipulaev (?!) otsest valeinformatsiooni jagada! Tegemist ei olnud Miss Ameerikaga nagu PM väitis, vaid kõigest ühe selle eelvõistlusega, ei enamat!

PM: “ AJALOOLINE HETK ⟩ Miss Ameerikal saavutas esmakordselt võidu transsooline modell”.

Tuleme algusesse tagasi – kuidas säilitada selles voolus rahu ja selge mõistus ja kus alternatiivi igast uksest aknast ja uksest sisse aetavale peaaegu ei olegi?!

Andres Raid