Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Jaak Madison: kas tuleb kinnisvaramaks?

-
17.11.2022
Jaak Madison

Eelseisvate Riigikogu valimiste üks majandusvaldkonna põhiküsimusi saab olema, õigemini peab olema, kas uus valitsus hakkab kehtestama kinnisvaramaksu või mitte.

Reformierakond on selle mõttega varasemalt korduvalt mängitud, kuid enne valimisi ilmselgelt nad ei tule avalikult ju ütlema: kui valite meid, siis maksustame teie kodud, majad, suvilad ja korterid. Kinnisvaramaksu vastu pole olnud ka Keskerakond. Ainsana on selgelt öelnud, et me ei toeta mingil juhul inimeste eraomandi maksustamist, vaid rahvuskonservatiivid.

Seega on siin kohustus ka igal ajakirjanikul selgelt erakondadelt küsida, et mis on nende seisukoht kinnisvaramaksu osas. Minu arvates on see üks kõige jälgimaid maksustamise viise, kuna läbi selle me devalveerime inimeste õigust eraomandile ja paneme nende õiguse omada kinnisvara sõltuvusse valitsuse suvast ja heast tahtest ja tänasel päeval on Eesti maailmas üks väheseid oaase, kus ei maksustada inimesi eraomandi omamise tõttu. Eesti peab selleks ka jääma.

Kindlasti leidub kohe ka sotsialistliku vaimuga inimesi nii ühiskonnas laiemalt kui ka parteide seas, kes väidavad, et kui kellelgi on liiga mitu korterit või majakest, siis tulebki maksustada. Selline väide on vaid esmapilgul tore: mida need pursuid seal ikka omavad mitut asja – lajatame aga maksu peale! Kuid neid, kellel on tõesti mitu maja ja korterit, on tegelikult väike osa ja seetõttu poleks ka sealt laekuv maksusumma eriliselt märkimisväärne. Põhimõtteliselt oleks selline maksustamine kahjulik meile kõigile, sest kui me taganeme põhimõttest, et eraomand on püha ja puutumatu, siis alustades kinnisvaramaksuga vaid “pursuidele” lõpetame me olukorras, kus omades kas või ühte isiklikku kodu, pead selle eest riigile maksu maksma.

 

Jaak Madison, Euroopa Parlamendi liige (EKRE)