Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Heino Harju: maamaksuga teel kolhooside taastamise poole

-
18.11.2022
Täna on taas oht, et tuleb Reformierakond ja teeb su kulakuks. Pilt on illustratiivne.
© UU

Kui liberaalid-leninlased kolhooside loomisega Eestisse jõudsid, siis algul prooviti „heaga“. Tõsteti igasugu maksud, ennekõike maamaks, lakke, et sel moel sundida talumeest kolhoosi astuma. Kolhoosid olid maksuvabad.

Praegust kümnekordset maamaksu tõusu vaadates tekib selge arusaam, et tollased ajad on tagasi ja Reformierakond koos oma sabarakkudega on asunud kolhoose taastama. Millegi uue välja mõtlemisega on neil kogu aeg raskusi olnud, mistõttu võetigi kasutusele „vana ja läbiproovitu“.

Põhjuseks võib olla, et Kaja ja ta valitsus-viletsus on asunud ellu viima leninlikku-kommunistlikku juhendit – „Sul ei ole midagi ja Sa oled õnnelik!“ Antud juhul – me teeme Sust õnneliku kolhoosniku!

Tollal ju tehti – õnnelike kolhoosnike pilte olid kõik peavoolu lehed täis! Need, kes ei olnud õnnelikud või kes üüratu maamaksu siiski „üle elasid“, saadeti Siberisse.

Mille muuga seletada seadust: kui Sa ostad omale pangalaenuga maatüki, siis maksad selle kinni 30 aastaga. Samas kui juba välja ostetud maatüki maksad UUESTI kinni 40 aastaga!

Seaduse järgi võib maamaksu määr olla 0,1-2,5% ja selle otsustab kohalik omavalitsus. Aastaid tagasi, praeguse maamaksu seadus vastu võtmise järel, oli see KOV-ides ühe protsendi juures või isegi alla selle. Siis aga hakkas see tasapisi tõusma ja on enamikus kohtades maksimaalseks pandud. KOV-idel oli ju raha vaja.

Juba on kõlanud valitsuse naha päästjate hääli, et asja normaliseerimiseks lasku KOV-id maamaks tagasi 1% juurde.

Aga … nad ei saa. Sest vahepeal on valitsus KOV-idele ülesandeid kõvasti juurde pannud ning igasugu manöövrite ja hinnatõusudega, alates soojast-elektrist, nende rahakotti kõvasti tühjendanud.

Meenus muinasjutt sellest, kuidas Suur-Peeter Väike-Peetri leivakoti tühjaks sõi ja siis soovitas – „mine, söö sealt ….“.

Mine, võta see raha maamaksust!

Heino Harju