Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ei saa aru eesti poliitikutest, kes viskusid vene keele kaitseks dzotile. Lihtsalt ei saa aru

-
18.11.2022
Selgitust polegi vaja.
© UU

Vene keel on vähemalt Tallinnas lämmatavaks muutunud, aga neljapäeval Riigikogus kaitsesid reformierakondlased, sotsid ja keskid madrusesärki rinnal puruks tõmmates idanaabrite keeleinvasiooni.

Vene keelt ei ohusta Eestis miski, isegi kui selle kasutamine avalik-ametlikus suhtluses üldse ära keelata – neil on mõnesaja kilomeetri kaugusel jõe ja järve taga 140-miljoniline tagala. Eestlasi pole kodumaal miljonitki ja meie emakeele suruvad just vene ja inglise keel ära kolkaküladesse.

Legendiks on saanud ühe ilmaennustaja sõnad, et ida poolt pole kunagi midagi head tulnud. Ega olegi, alates Liivi sõjast kuni tänase Ukraina sõja kauge-lähedase kajani, on sealt tulnud ainult tapatalgud, küüdtamised ja annektsioon. Öelgu keegi midagi, mida on Venemaa ja venelased Eestile positiivset andnud?

Venekeelne kogukond Eestis on paratamatus, aga see tulnuks integreerida nii, et nad osanuks lihtsalt eesti keelt ega saanuks lisa piiri tagant. Aga värske uudis teatab, et 40% Eesti venelastest ei oska muud keelt peale vene keele ning reaalsus näitab, et Reformierakond on Eesti venelaste ja venekeelsete ukrainlastega üle ujutanud – just seda tahtis NLKP.

Mida oli reformierakondlastel, sotsidel ja keskidel Riigikogus kaitsta? Tallinn, Ida-Virumaa ja suuresti ka Harjumaa on vene keele alla uppumas ja selle kõnelejaid tuleb iga päev kümnete kaupa lisaks. Yana Toom ja Mihhail Stalnuhhin võivad küll eesti keelt puhtalt rääkida, aga meel on neil suurvenemürgine. Tallinna linnavõim on täiesti venemeelsete käes, kes valitsevad pealinna nii, nagu Juri Lužkov valitses Moskvat ehk korruptiivselt. Teenindussfäär ja ehitus on vene(umb)keelseid täis.

9. mail toimub pronkssõduri juures vallutusi ülistav punaräuskamine. Ühistranspordis kiruvad vene pensionärid eesti riiki ja mõnitavad eesti keelt. Kaitseliitlase või kaitseväelase mundris liikujail on maruvenelaste vihkavad pilgud peal ja vahel ka sõnad. Igapäevaelus tunnetab eestlane sageli  suurvenelaslikku ülbust ja vihkamist.

Kõige selle juures aga jätkub reformierakondlik “avatus”, mis laseb üle idapiiri kõik, kellel midagi ukrainapärast öelda või ette näidata on, aga lõunapiiri võivad ületada kõik. Ettevõtjad veavad hulgi sisse venekeelseid odavtöötajaid nii slaavi riikidest kui teistest endise NSV liidu vabariikidest. Kõik on Eesti “meie inimesed” ja peab vist lausa Deniss Metsavas olema, enne kui keegi leiab, et “päris oma vist ei olnud”.

Eestis toimub paduvenestamine ja ainus, kes tahtis neljapäeval idanaabrite invasiooni pidurdada, EKRE, sai kuulda vihaseid rünnakuid Reformi- ja Keskerakonnalt ning sotsidelt, kellest sots Eduard Odinets ütles: “EKRE absurdsuse tippu jõudnud, on pannud meie ette eelnõu, millega sisuliselt keelatakse Eesti avalikus ruumis vene keel. Ehk siis kõigi avalik-õiguslike ja eraõiguslike juriidiliste isikute kõigis tegevustes tuleb kasutada ainult eesti keelt. /…/  See paneb küll punastama häbist. Häbist, et 21. sajandil Euroopa Liidu liikmesriigi parlamendis peame arutama ühe keele väljalülitamist avalikust ruumist.”

Eestis on loomisel slaavi riik ja seda eestlaste kätega. Miks me enam naerame saate “Võimalik vaid Venemaa” klippide üle? See maailm on siin juba sees.

Uued Uudised