Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sotsiaalmeedia kallutatus: YouTube tsenseeris ühes ja samas asjas USA vabariiklasi, kuid mitte demokraate

-
19.11.2022
YouTube teeb punatsensuuri.
© Scanpix

Endise USA presidendikandidaadi Bernie Sandersi kampaaniameeskonna liige pani YouTube’i üles kaks videod, milles näitas, kuidas nii vabariiklased kui ka demokraadid seavad kahtluse alla erinevate valimiste tulemusi. Google’ile kuuluv YouTube otsustas tsenseerida vabariiklaste video, kuid demokraatide samasisuline video jäeti üles.

YouTuber, ajakirjanik ja Sandersi presidendikampaania liikme Matt Orfalea väitel võttis YouTube maha video, milles vabariiklased seadsid kahtluse alla erinevate valimiste aususe, kuid demokraatide samasugune video jäeti üles.

„YouTube väidab, et video rikub väärinfo reegleid, samas kui ma mitte kuidagi ei laiendanud ega kinnitanud videos kõlanud väiteid ja ka video pealkiri ütleb selgelt, et tegemist pole millegi muu kui väidetega. Lisaks on kõiki klippe varem kajastatud peavoolumeedias, teiste seas CNN-is, NBC-is ja FOX-is. Miks ei kustuta YouTube siis ka nende videoid? (Selle asemel reklaamib YouTube nende telejaamade YouTube’i kanaleid, nimetades neid autoriteetseteks allikateks, olgugi et kõik nimetatud telejaamad on avaldanud sageli väga ohtliku sisuga valeteavet, muu hulgas Iraagi sõjani viivat valeteavet.),“ kirjutab Orfalea ja lisab: „Huvitaval kombel on minu teine video, milles demokraadid räägivad varastatud valimistest, YouTube’is endiselt üleval, samas kui vabariiklaste samasuguste väidetega video võeti maha.“

Ühes videos korrutab Hillary Clinton, kuidas 2016. aasta valimised olid n-ö varastatud ja mitmed tuntud demokraadid ning meediategelased väidavad, et valimised ei olnud seaduslikud Venemaa häkkimise tõttu ja et isegi Change.org lehel koguti miljoneid allkirju petitsioonile, millega nõuti 2016. aasta presidendivalimiste tulemuste ümberpööramist Clintoni kasuks.

Lisaks väidavad demokraadid, et 2016 ei olnud ainus aasta, mil valimistulemusi võltsiti. Mitmed tuntud parteiliikmed ütlevad videos, et ka vabariiklane George W. Bush „varastas“ valimised 2000. aastal Al Gore’ilt ja näiteks demokraat Stacey Abrams keeldus 2018. aastal tunnistamast Georgia kuberneri valimistel oma nappi kaotust vabariiklasest Brian Kempile.

Allikas: Breitbart News