Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Twitter taastas Donald Trumpi konto, ekspresident pole selle uuesti kasutamises kindel

-
21.11.2022
Elon Musk teatas Trumpi konto taastamisest.
© Scanpix

Endise USA presidendi Donald Trumpi Twitteri konto on taas avatud. Selle poolt oli 51,8% Twitteri kasutajatest. Trump ise ei ole siiski kindel, et oma kontot uuesti aktiivselt kasutama hakkab.

Twitteri uus omanik Elon Musk taastas ametlikult Trumpi endise konto, pärast seda kui oli esitanud Twitteri kasutajatele küsimuse: „Kas taastada endise president Trumpi konto: jah või ei?“ Küsitlusele vastas enam kui 15 miljonit kasutajat, kellest ligi 52% toetas konto taastamist.

Samas on Musk juba taastanud ka näiteks Jordan Petersoni Twitteri konto, samuti Babylon Bee eestvedaja Kathy Griffin konto. Musk kommenteeris hääletuse tulemust järgmiselt: „Inimesed on rääkinud. Trumpi konto taastatakse,“ kirjutas ta. „Vox populi, vox dei.“

Trump postitas küsitluse kohta kommentaari omaenda Truth Social platvormil: „Hääletage toetavalt, aga ärge muretsege, me ei kao kuhugi. Truth Social on eriline!“

Aprillis ütles Trump Fox Newsile, et ei naaseks Twitterisse, isegi kui ta konto uuesti aktiveeritaks. „Ma ei lähe Twitterisse, ma jään TRUTHi,“ ütles Trump kevadel. „Loodan, et Elon ostab Twitteri, sest ta teeks selle paremaks ja ta on hea mees, aga mina jään ikkagi TRUTHi.“

Möödunud nädalavahetusel postitas Trump Truthi mitu sõnumit, teiste hulgas ka käimasolevate kohtuasjade kohta ja kommenteeris vahevalimiste tulemusi, Twitterisse ta siiani midagi postitanud ei ole.

Trump sai eluaegse Twitteri kasutamise keelu pärast 6. jaanuaril 2021 Washingtoni kapitooliumil toimunud meeleavalduste järel. Trumpi süüdistati protesteerijate vägivallale õhutamises ja Twitteri konto suleti põhjendusega, et Trump võib kasutada vägivallale õhutamiseks ka Twitterit.

Twitteri ostmisest saadik on Musk olnud pideva kriitikatule all, kuna ta vallandas pea kogu endise juhtkonna ja suure töötajad ning viis läbi terve hulga muudatusi, mis vasakliberaalidele ei sobi. Ühtlasi on Musk arutlenud võimaluse üle kasutada ka edaspidiste küsitlusi erinevate tegevuste kohta ja pakkus, et võiks Twitterisse lisada funktsiooni, mille abil saaks küsitleda kõiki aktiivseid Twitteri kasutajaid.

Allikas: Fox News