Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel(med.): Kersti Kaljulaid sai puhtaks; Katri Raik mõtles (ja jälle ümber); eesti oma Greta Thunberg päästab planeeti

-
21.11.2022
Ajude kliimaks saabub ka noorelt

Uus nädal algab edevuse laadaga. Õigemini jätkub.

Eesti naine/Delfi avaldas kaaneloo „Enne ja pärast. Kersti Kaljulaid: nüüd olen puhtalt mina ise“.

Kaks mõtet: kes siis oli EV „president“ kõik need lõputud 5 aastat – kas vale-Kaljulaid või kahestunud isikuga Kaljulaid? Mõte number 2: no nii kiiresti oma riigile tehtud sigadustest proua ennast küll puhtaks ei pese.

„Mul polnud presidendina küsimust, miks ma pean lennukile kiirustama. Aga nüüd ma juba mõtlen, miks ma ikka veel kiirustan,“ tsiteerib Delfi Kaljulaidi sõnu.

See-eest oli rahval pidevalt küsimusi, miks K.Kaljulaid pidi lennukile kiirustama, mida see poliitturism rahva kulul rahvale andis. Olgu nende eksootiliste riikidega kuidas on, aga too kõigile ootamatu kiirustamine Putini vastuvõtule – mis asi see siis üldse oligi?

„Kersti Kaljulaid võib nüüd oma büroos Lasnamäe nõlval end vabamalt tunda. Enam pole tema elus asju, mis viis aastat automaatselt juhtusid. Tema meeskonnas on nüüd neli inimest: autojuht, ihukaitsja ja kaks nõunikku,“ kirjutab Delfi.

Seda ihu eesti rahvas kaitseb, söödab ja sõidutab veel mitukümmend aastat. Tegelikult peaksid seda tegema oma vabast ajast ja kuluhüvitistest riigikogulased, kes määrisid seda kehkenpüksi inimestele kaela.

Igaks juhuks ei lubanud klikkidest toituv Delfi seda lugu tänulikul rahval kommenteerida.

+ + + + + + +

Põhjarannik teatab: „sotside ridadesse kuuluv Narva linnapea Katri Raik teatas esmaspäeva hommikul, et ei kandideeri märtsis toimuvatel valimisel riigikogusse, kuna soovib jätkata tööd Narva linnapeana.“  

“Otsus on lõplik,” teatas sotsiaalmeedias Raik, kes suvel kinnitas resoluutselt sama, et ei kavatse kandideerida, kuid sügisel väitis, et mõtles ümber ja kandideerib. Kõik Raiki otsused on lõplikud ja edasikaebamisele ei kuulu.

Raik käitub selles mõttes nagu ühe purustatud roomikuga vene T-34: keerleb ühel kohal, kaevates endale auku, ja on rahva poole kord kahuritoruga, kord, kuidas seda nüüd öelda, väljalasketoruga.

Märtsini on veel aega, nii et jõuab veel mitu piruetti teha, küll tema heaks väänatakse valimisreegleid nii, nagu vaja. Selliste tuulelippude najal seisabki meie riik koos. Venemaa lipuvärvides tuulelipp jaanipäeval, see on ju nii tavaline nähtus piirilinnas.

+ + + + + + +

Eputisi ja kergatseid on mitte ainult vanemate daamide, vaid ka noorte hulgas. EPL avaldas täna Hanah Lahe loo „Kliimanoor: Eesti lühinägelikkus kliimamuutuste osas maksab meile valusalt kätte“.

Kliimanoor väidab: „Eesti ühiskondlikud ja poliitilised debatid kliima- ja keskkonnateemadel teevad meid maailma mastaabis narrideks.“

Esiteks on muidugi rõõmustav, et noor inimene eristab Eestis toimuvaid poliitilisi debatte ühiskondlikest debattidest ja vaatleb eraldi kliima- ning keskkonnateemasid. Mina küll nii ei oska, minu jaoks on kõik praegused poliitilised debatid ühiskondlikud, ja vastupidi. Sama ka kliima- ja keskkonnateemadega. Minu jaoks on need asjad segämiste nindagu Sepä-Antsu särk.

„Miks otsustame silmad planeediga toimuva ees kinni pigistada ja mõelda, et kliimamuutus on kusagil kaugel ja määratus tulevikus? Kliimakriis on käes ja võtab aasta-aastalt planeedi üle aina enam võimust, sest otsustajatel ei ole huvi seda ohjata,“ küsib „eesti noorte kliimasaadik COP27l Hanah Lahe.

Kui ma nüüd ei eksi, siis see laps on meie eesti Greta Thunberg ja tema vist oligi Alar Karisega kaasas Egiptuse kliimafoorumil, kus Karis lubas, et Eesti aitab aafriklastel võidelda sealsete jääoludega.

Teate, head noored aktivistid, üritage mitte kogu aeg korrata „planeediga“, „planeedi“, „planeeti“, sest tuleb tuttav ette: nõukogude pioneerid ja laul „Kuuendik kogu planeedist“. Olete küll armsamad, kui verejanulised hungveipingid, aga sellegipoolest täielikud idioodid, kes arvavad, et Eesti selles kliima asjas midagi otsustab. Meil pole gaasi- ega naftamaardlaid, ja teie lendasite fiaskoga lõppenud kliimafoorumile lennukiga, eksole? Mis põletas teie kehasid edasi kandes fossiilset kütust, eksole? Te tapsite sellega mitukümmend Flipperit, eksole?

Tegelege asjaga ja ärge rünnake maailma maalikunsti parimaid maale, eksole? Ärge raisake nende peale kastet ja suppi, kui lapsed Aafrikas nälgivad, eksole? Nende šedöövrite loojad käisid jala ja ei kasutanud plastmassi, eksole? Minge korjake ja sorteerige siin Maarjamaal prügi, eksole? Võtke KK kaasa ja korjake konisid. See panus planeedi ökoloogiasse ei oleks oluliselt väiksem, kui see, mida te pressite välja Eesti õnnetutelt võimudelt. Ukrainas pommitatakse tuumajaamu, lapsed! Sööge oma suurte kuludega toodetud vegantoitu ja pöörduge õigel ajal arsti poole, kui teil skorbuut algab.

Tehke midagi kasulikku, minge maale elama, sünnitage lapsi, muidu nii võitletegi kliimaga omaenda kliimaksini välja.

Ivan Makarov