Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

37 000 meest: Venemaa armee ongi juba Eestis?

-
21.11.2022

Meie toimetuseni jõudis rahva seas ringlev hirmuäratav number: 37 000 potentsiaalset Venemaa sõdurit Eestis.

Uurisime asja ja selgus, et tegemist on täiesti ametliku informatsiooniga siinsest venekeelsest meediast, mida eesti väljaanded polegi oma lugejatega jaganud. Kulunud laialivalguv mõiste „tsiviilgarnison“ on nüüd saanud vägagi konkreetseks.

Rus.postimees avaldas loo „Venemaa armeesse võidakse kutsuda üle 37 000 mehe Eestist.“

Väljaanne vahendab: „Politsei edastas Rus.postimehele värsked andmed meie maal viibivate venemaalaste kohta. Eesti Politsei- ja Piirivalveamet luges kokku, kui palju mehi Eestist võidakse mobiliseerida Venemaa armeesse. Varem oli Vladimir Putin kirjutanud alla ukaasile, mis lubab võtta armeesse välismaalasi ja topeltkodakondsusega isikuid. „Seisuga 15. november 2022. aasta omasid ajutist elamisluba Eestis 10 061 Venemaa kodanikku, nendest 4084 – mehed vanem kui 18 aastat. Pikaajalist elamisluba Eestis omasid 76 086 Venemaa kodanikku, sealhulgas 33 007 meest vanuses üle 18 aasta,“ teatati Rus.Postimehele Politsei- ja Piirivalveametis.

Politsei täpsustas, et „on võimatu aru saada, kas kõik need inimesed viibivad praegu Eestis.“ Küsimusele – kui palju kutseid Vene Föderatsiooni armeesse on Eesti elanikud juba saanud, – soovitas PPA pöörduda vastuse saamiseks KaPo poole.

Teisest maailmasõjast pajatavates vene raamatutes ja filmides on olulisel kohal „meie vaprate sõdalaste saatmine vaenlase tagalasse“.

PPA väljastatud informatsiooni põhjal on tekkinud kahtlane tunne, et Venemaal polegi vaja siia spetsiaalselt kedagi saata.

Ivan Makarov