Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sotsid laiendaksid “manifesti kõigile Eestimaa rahvastele” igale üle Eesti piiri astunule

-
22.11.2022
Punased ongi punased.
© Scanpix

Vasakäärmuslaste “tühistamiskultuuri” üheks osaks on riigisümbolite hägustamine, naeruvääristamine ja seeläbi ka kaotamine, ning üheks rünnakute objektiks on saanud ka Eesti iseseisvusmanifest. Nimelt väidetakse sageli, et selle sõnad “kõigile Eestimaa rahvastele” kehtivat ka okupatsiooni ajal siia toodud venelastele või äsja saabunud nigeerlastele.

Möödunud nädalal esitas EKRE ühe eelnõu, mis piiranuks vene keele üha tugevnevat positsiooni Eestis, ja selle peale väitis äärmussots Eduard Odinets: “Just demokraatiliseks nimetab meie riiki meie endi iseseisvusmanifest, mille pealkiri on teadagi “Manifest kõigile Eestimaa rahvastele”. Jälgides EKRE loogikat, on see manifest kõikidele rahvastele, välja arvatud venelastele.”

Olgu sotsidele selgeks tehtud: 1918. aastal loodi eestlaste rahvusriik, mille kohta ütleb põhiseaduse preambul: “mis peab tagama eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade”. Manifestis tehtud viide tähendab, et eestlaste riik jäi koduks ka kõigile tollal Eestis elanud rahvastele (venelased, rannarootslased, baltisakslased jne), kuid see ei tähendanud, et kõik maailma rahvad võivad sejärel Eestisse kolida. See ei tähendanud ka vene keele au sisse tõstmist, vaid just eesti keele ja kultuuri igakülgset eelisarengut koos kultuuriautonoomiaga vähemustele

Manifest ei ole hilisema aja sisserändajatele aluseks, et nad ennast siin kehtestaksid, võttes eestlastelt rahvusriigi. Selle taha ei saa keegi pugeda, et mitte austada eestlust eestlaste kodumaal. 1918. aastal dokument oli tolle aja hetkeseisust inspireeritud ega vaadanud mitte-eestlaste tuleviku migratsiooniprotsessidele.

Kui keegi väidab, et Eesti iseseisvusmanifest annab õigustuse tänasele massimigratsioonile ning eesti keele ja kultuuri tõrjumisele, siis on ta 1918. aastal loodud eestlaste rahvusriigi vaenlane.

Sotsid on punased, kes on Eesti Töörahva Kommuuni ja 1940. aasta “revolutsiooni” ideede kandjad, seega pole nad Eesti rahvusriigi kandev jõud.

Uued Uudised