Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Anti Poolamets: me vaesume kiirtempos Euroopa Liidu rohepöörde tõttu, mis langes lisaks ka Ukraina sõja ajale

-
22.11.2022
Anti Poolamets
© UU

Teisipäeval tegi peaminister Kaja Kallas Riigikogus ettekande “Ülevaade Vabariigi Valitsuse tegevusest Euroopa Liidu poliitika teostamisel”, mille järel sõna võtnud EKRE saadik Anti Poolamets juhtis tähelepanu sellele, kuivõrd valelik, õõnes ja sisutühi oli valitsusjuhi jutt.

“Viimaste aastatega toimunud tohututest muudatustest rääkimiseks kindlasti sellest ajast ei piisa. Seetõttu piirdun kolme teema markeerimisega. Ma räägin suveräänsusest, kliimapoliitikast ning Ukraina sõjast ja Ukraina aitamisest.

Peaminister kulutas oma ettekande aja mitte Ukraina toetamise kitsaskohtade väljatoomisele, vaid lihtsalt kiidulaulule, kui suurepäraselt on Euroopa Liit tegutsenud. Rääkis minimaalselt kõigest muust, mis Euroopa Liidus toimub, rohepöördest mööda minnes, sest ta ei taha rääkida seda, mis on praegu meie majandusprobleemide peamiseks allikaks. Ta ei tahtnud rääkida, et rohepöörde tõttu on meil Euroopa Liidu riikide suurim inflatsioon. Me lihtsalt vaesume ennaktempos. Teil on õigus, kõrged energiahinnad ei ole põhjustatud sanktsioonide poolt, vaid ennekõike teie pimesi elluviidava Euroopa Komisjoni poolt pealesurutava kliimapoliitika poolt. Ukraina sõja ajal sellise majandussõjalaadse tegevuse vallandamine langetab ka meie rahva moraali. Nõrgestab kõiki Euroopa Liidu liikmesriiki ja vaesustab kõiki Euroopa riike. Ta langetab meie võimekust Ukrainat aidata, sest raha kulub kompensatsioonidele ja teistele hädalahendustele.

Ühtegi sõna ei kuulnud ma vihakõneseadusest ehk tsensuuriseadusest, millega te plaanite sulgeda konservatiivide suu. Ehk te tahate laastada õigusriiki, te tahate suruda maha ühe demokraatia aluskivi, te tahate võtta ära sõnavabaduse. Sellest õigusriigi hävitamisest te ei räägi kunagi. See toimub meie silme all ja Euroopa Komisjoni nõudel. Muidugi ajab see sotsialistid naerma, täpselt nagu 1934. aastal olid nad nurgakivi Eesti demokraatia hävitamisel. Uskumatu, et meil on üldsegi härra Rei nimeline tuba siin, kes osales Eesti demokraatia likvideerimisel 1934. aastal. Siis peaks olema ka Konstantin Pätsi nimeline tuba. Oleme siis juba võrdsed.

Oht meie suveräänsusele on praegu suur. Peame meelde tuletama, et üle 50% seadusandlusest tuleb Euroopa Liidu institutsioonide kaudu. Ühtegi sõna ei räägitud Euroopa Tulevikukonverentsist, millele plaanitakse jätkukonverentsi, kus ikkagi nõutakse järjekindlalt liikmesriikide vetoõiguse äravõtmist välispoliitikas ja muudes valdkondades ehk eesti keeli öeldes suveräänsuse likvideerimist. Siim Kallaselt ma küsin, kas te mäletate, kuidas siin kunagi, Nõukogude Liidus esimesena võeti vastu suveräänsusdeklaratsioon? Kas te ei karda, et praegu olete andnud tagasikäigu sellele kõigele? Kõigele tagasikäigu. 50% seadusandlusest tuleb Euroopa Liidu institutsioonidelt. Ja see on ohtlik. See ei ole enam sõltumatu ja vaba riik, nii nagu me oleme tahtnud seda põhiseaduses ette näha.

Doktor Anneli Albi tõdes õigusteadlaste päevadel: toimub liikmesriikide põhiseaduste dekonstitutsionaliseerimine. Euroopa Liidu õiguse üha suurem domineerimine liikmesriikide suveräänsuse arvel ehk riikluse erosioon meie kõigi silme all. Peaminister, kes nimetab end liberaaliks, on astunud ühtlasi ühte paati kliimaäärmuslastega, kelle viimane saavutus on maailmakuulsate maalide ründamine. Kliimaäärmuslus langetab Eesti rahva moraali Ukraina sõja ajal. Te maksustate Euroopa Komisjoni nõudel meie taskud tühjaks. Ja meie huve siin ei kaitsta.

Vastupidi, LULUCF-i osas me kaotame 14 000 töökohta. 14 000 töökohta! Vaadake statistikast järgi, kui palju meil üldse põllumajanduses töökohti on. See tuleb just põllumajandussektorist ja metsandussektorist. Metsandussektor, meie kõige võimekamaid sektoreid, meie kõige võimekamaid ekspordisektoreid lihtsalt hävitatakse praegu. Õiglase ülemineku fond on nagu karikatuur: 354 miljonit oma energeetilise iseseisvuse likvideerimise eest. See tuletab meelde NRG-tehingut, kui Ameerika riiulifirma abiga püüti varastada Eesti kogu energiatootmine. Ja tookord oli hinnaks planeeritud 285 miljonit eurot. Küll on sarnane kaaperdamiskatse praegu. Karikatuursete summadega lammutatakse meil täielikult energeetika ja loomulikult ka majandus. Maksude kehtestamise õiguse kaaperdamine CO2 maksude kaudu ongi suveräänsuse kaaperdamine. Kui ei saa otserünnakuga, saab tiibmanöövriga.

Mis see siis on? See on maksundusliku õiguse kaaperdamine. Nad ei tohi seda teha! Ehk me rikume oma põhiseadust brutaalselt ja jätkuvalt niikaua, kuni sealt ei ole varsti enam midagi järgi peale vormi ja nime. Ja ma ei imesta, kui hallis tsoonis lõpuks ikkagi võetakse mõned vabadused meilt taas ära. Tunnustan meie Euroopa Liidu asjade komisjoni selle eest, et nad ei olnud valmis minema aluslepingute muutmise toetamise teed sellelsamal tulevikukonverentsil. Eesti oli koos Visegrádi riikidega samas paadis. Ma loodan, et see hoiab hullema ära, aga ma ei saa välistada, et hallis tsoonis kaaperdatakse ikkagi. Ikkagi kaevatakse meie põhiseadust tühjemaks ja tühjemaks ja tühjemaks.

Ukraina teemal, mida võib öelda lõpetuseks. Tegelikult Euroopa Liit mahitas, Euroopa Liidu liikmesriigid mahitasid Putinit väga kaua. Putini mõjuagendid eesotsas sotsiaaldemokraat Schröderiga tegid kõik, et Euroopa suurim majandus toodaks Putini sõjamasinale nii palju gaasi- ja naftatulusid kui võimalik. Schröder nautis oma positsiooni Gazpromi nõukogus. Ja mäletame, et just enne täiemahulise sõja algust, oli avamisel Nord Stream 2, ja sellega tegeles ka Merkel. Ja muidugi mitte ainult sakslased ei ole pahandust teinud. Kas meie, kes me pidime Venemaad hästi tundma, hoidusime nende nafta kasutamisest, nende gaasi kasutamisest? Oh ei.

Muidugi Euroopa Liit peab panustama nüüd oma pattude lunastamiseks, aga need patud on väga suured, väga suured. Pärast Gruusia sõda ei reageeritud adekvaatselt, pärast Krimmi okupeerimist adekvaatset reaktsiooni ei olnud. Nii et teeme kõik, mida me saame Ukraina aitamiseks. Praegune, võrreldes kunagiste naftarahadega, gaasirahadega, on väga väike summa, mis on ukrainlaste aitamiseks panustatud. See peaks olema paarikümnekordne.”