Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaitseminister Pevkur Tsoorus: soovin jõuda inimestega kokkuleppele…, aga otsused on langetatud

-
23.11.2022
Kagu-Eesti rahvale jääb see nägu ilmselt alatiseks meelde – mees, kes juhtis teerulli.
© Uued Uudised

Kaitseminister Hanno Pevkur näitas esmapäeva Tsoorus üles tüüpilist Reformierakonna suhtumist lihtinimestesse: ühest küljest teatas ta, et tahab inimestega kokkuleppele jõuda, teisalt aga teatas neile, et riik on juba Nursipalu laskeala suhtes otsused ära teinud. Niisiis – Pevkur tahab jõuda “jõuda kokkuleppele”, et inimesed lammastena kuuletuksid ja laskeala eest ära läheksid.

Postimees kirjutab: “Tsooru rahvamajja kogunenud inimeste küsimusele, mis saab siis, kui kõik ütlevad riigi plaanile Nursipalu harjutusvälja laiendada “ei”, vastas Pevkur, et siis tuleb valitsusel langetada põhimõtteline poliitiline otsus ning teatud kinnistud lähevad sundvõõrandamisele. /…/ Pevkur kinnitas, et seda ta ei taha, vaid soovib jõuda inimestega kokkuleppele.”

Üks kommentaator kirjutas sellepeale: “Nagu Siberisse sõit – kirjutage alla, et lähete vabatahtlikult ja kui ei lähe, saadame teid ikkagi”. Põhimõtteliselt ikkagi inimestele valikut ei jäeta, riik paneb nad sundseisu ja surub oma tahtmise läbi.

Laskeala on Eesti kaitseväele väga vaja, sest vanasti sõitsid Võrumaa maleva miinipildurid lahinglaskmistele Sirgalasse, mis on tohutu ajakuluga ettevõtmine. Aga Eesti kaitsevägi ja riik ei saa olla täpselt samasugune, nagu oli Nõukogude Armee, kes tühjendas suured alad Eesti saartel, rannikul ja siseriigis inimestest ja taludest, et sinna väeosi või piiritsooni paika panna.

Eesti riik ei saa endale lihtsalt jõuvõtteid lubada, sest tegu on oma rahvaga, keda needsamad kaitseväelased kaitsma peaksid. Eriti karm on lugu seetõttu, et inimestelt võetakse põliskodud – see on siseküüditamine pealtnäha õilsatel eesmärkidel.

Sellised otsused võivad kaitseväe maine alla viia, sest oma põliskodu kaotanud inimene ei pruugi südames lõpuni mõista, et võib-olla oli seda riigikaitse heaks vaja. Eriti kui kaitsevägi on oma mainet niigi juba rikkunud, sealhulgas kaitseväelastel 9. mail vormis väeossa naasmist keelates – miks üldse toetada lömitavat sõjaväge?

Nursipalu on koht, kus pannakse paika riiklik suhtumine ja inimeste suhtumine sellesse riiki. Reformierakond aga tundub järgivat Nõukogude okupatsiooniarmee traditsioone – olgu plats puhas!

Uued Uudised