Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Politoloog Aat Purje: Kaja Kallase ja Reformierakonna kõva käe ihalus kehastab ebademokraatlikke tendentse

-
24.11.2022
Aat Purje

Kaja Kallas ja Reformierakond on oma kõva käe ihalusega Eesti ebademokraatlike tendentside kindel kehastus, leiab Riigikogu EKRE fraktsiooni nõunik ja Pirita linnaosakogu aseesimees, politoloog Aat Purje.

„Eesti Päevalehes on täna vahva artikkel ühest Saksamaa uuringust, mis hindab erakonna või kandidaadi valijate kadu, kui too esitab ebademokraatlikke seisukohti. Pange tähele! Ebademokraatlikeks seisukohtadeks hinnatakse näiteks meeleavalduste jõuga laialisaatmist ja seaduste kehtestamist ilma parlamentaarse debatita. See on ju Kaja Kallas ja Reformierakond!” kirjutab Purje sotsiaalmeedias.

“Kaja Kallas oli see, kes saatis politseikoerad kallale rahumeelsetele meeleavaldajatele. Reformierakond on see, kes viimasel Riigikogu vanematekogul, eelmisel nädalal, tõstatas järjekordselt teema, kuidas oleks võimalik keelata meelavaldajatel käia Toompea Lossi ees protestimas. Kaja Kallas oli see, kes nõudis eelmisel nädalal valjuhäälselt Martin Helme mikrofoni väljalülitamist Riigikogu saalis, soovides sedagi keelata Riigikogu liikmel oma mandaati teostada. Samuti oli Kaja Kallase eelmine valitsus see, kes möödus opositsiooni muudatusettepanekutest parlamendis, sidudes need järjepanu usaldushääletustega ja tappes sedasi eelnõude vastuvõtmistel igasuguse parlamentaarse debati.”

Purje sõnul sõnul ei ole ükski valitsus varasemalt taasiseseisvunud Eestis sedasi Riigikogu tasalülitanud.

“Artikkel räägib, kuidas Reformierakond kaotaks demokraatiaga vastuolus olevaid seisukohti esindades ligi 10% valijatest. Millal see siis juhtub? Kuigi ajakirjanik toob paralleeli Trumpiga, arvan ma, et Trump kahvatub Kaja Kallase kõrval. Kaja Kallas ja Reformierakond on oma kõva käe ihalusega Eesti ebademokraatlike tendentside kindel kehastus.“