Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mujal ringkaitset pole: Soomes mõisteti kohalik lapspornopiltnik mitmeks aastaks vangi

-
24.11.2022
Normaalsetes riikides lõpeb laste pilastamine nii.
© Scanpix

Eestis ühe Reformierakonna poliitikuga seoses tekkinud skandaali taustal võib leida samasuguseid juhtumeid ka põhjanaabrite juurest, kuid seal neid ei summutata.

Päijät-Häme ringkonnakohus mõistis 47-aastasele mehele pikaajalise lastevastaste seksuaalkuritegude seeria eest 2 aasta ja 4 kuu pikkuse vangistuse. Lahtis toime pandud kuriteod pärinevad 2007. aastast kuni käesoleva aastani. Mehe ohvriks langes kolm last, kirjutab Ilta-Sanomat.

Kohtuotsusest nähtub, et vägivallatseja filmis aastatel 2007–2014 4–11aastast last alasti vähemalt kolmel erineval korral. Mees oli filmimise sihtinud lapse suguelundite piirkonda.

Mehe sõnul oli tegemist “tavalise kirjeldusega”, kuid ringkonnakohus mõistis ta süüdi kahe lapse seksuaalses väärkohtlemises.

Kolmas ohver oli kuriteo toimepanemise ajal 6–11-aastane. Mees oli aastatel 2017–2021 puudutanud lapse suguelundeid ja rindu ning pildistanud ohvri suguelundeid.

Kohus leidis, et tegemist oli lapse jämeda seksuaalse väärkohtlemisega ning see oli peaaegu seksuaalvahekorda meenutav tegu. Ringkonnakohus pidas tegu ennekuulmatuks ka seetõttu, et mehel oli lapsega eriline usaldussuhe.

Mehelt mõisteti kannatanule välja hüvitis 12 500 eurot ja talle määrati 2 aasta ja 4 kuu pikkune tingimusteta vanglakaristus. Kohtuotsus ei ole veel õiguslikult siduv, sest selle saab edasi kaevata apellatsioonikohtusse. Mees on juba teatanud, et pole kohtuotsusega rahul.

Allikas: Ilta-Sanomat