Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Naispoliitikud arutavad perevägivalla üle

-
24.11.2022
Kui turvaline on naisel kodu?
© Scanpix

Sel reedel toimub Tallinnas Toompeal Komandandi majas konverents “Pere – kas oht või turvaline sadam”, mis on pühendatud rahvusvahelise naistevastase vägivalla tõkestamise päevale.

Ettekannete krooniks on paneeldiskussioon teemal “Mida peaks Eestis muutma, et perevägivald väheneks?”, kus erakondade seisukohti tutvustavad Helen Hääl (Isamaa), Helle-Moonika Helme (EKRE), Natalie Mets (SDE), Siret Kotka (Keskerakond) ja Vilja Toomast (Reformierakond).

Konverentsi avab sotsiaalministeeriumi perede heaolu ja turvaliste suhete osakonna nõunik Gerli Lehe, kes räägib lastega perede toetamisest ja ennetustegevusest

Seejärel annab justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika osakonna nõunik Anna-Liisa Uisk ülevaate naistevastase ja perevägivalla ennetustegevustest.

Teemal “Miliseid oskusi peaks koolis õpetama ehk kas ainult matemaatikast piisab” räägib koolipsühholoog ja perekonnaõpetuse õpetaja Karmen Maikalu.

Kliinilise psühholoogi ning Eesti Pereteraapia Ühingu juhataja Jelena Põldsami ettekande teema on “Kuidas vägivaldsed mustrid kanduvad põlvest põlve”.

Veel on ettekandjateks paarisuhte psühhoterapeut Kaia Kapsta-Forrester, emade võimestamiskoolituse grupijuhid Ene Ahas ja Vaike Pähn, Eesti Naiste Varjupaikade Liidu juhatuse esinaine Eha Reitelmann,

Kokkusamise lõpetuseks antake üle ka naisühenduse Valge Lindi auhind.