Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Veiko Vihuri: Eesti peavoolumeedia sooritas eriti küünilise ja valeliku infooperatsiooni

-
28.11.2022
Tüüpiline meediamanipulatsioon.
© Objektiiv

Vaimulik ja portaali Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri juhib tähelepanu sellele, kuidas Eesti peavoolumeedia teeb juba Goebbelsit väärt propagandaoperatsioone.

“Kirjutasin Objektiivis ühest eriti küünilisest ja valelikust infooperatsoonist Delfis (ja ka Postimehes). Sisu lühidalt järgmine: Saksa vasakroheliste leht avaldas ühe Eestis elava vene ajakirjaniku kirjutise tõlke, millest Eesti meedias avaldati omakorda uudis kui autoriteetses Saksa väljaandes ilmunud hinnangust EKRE seotusele vene äärmuslastega.

Delfi läks veel kaugemale, lisades oma uudisele foto Mart Helmest ENSV lippu meenutava plagu taustal – foto on tehtud EKRE meeleavaldusel ja see lipp oli tegelikult ühe kodaniku kriitika Reformierakonna valitsemise aadressil. Seisin ise seal kõrval ja pildistasin ka ise seda lippu. Delfi pani aga oma foto hoopis teise konteksti, et rõhutada EKRE ihalust ENSV järele.

Tõeliselt jälk käitumine meedia poolt. Minu meelest saab sellest teha vähemalt kaks järeldust: 1) Eesti peavoolumeedia on valmis silmagi pilgutamata tõde väänama, kui see on poliitiliselt vajalik, ja 2) oma lugejaid koheldakse rumala massina, kellega võib vajadusel manipuleerida.”