Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaa on mures terrorismi hoogustumise pärast – seekord on ohuks “rohelised” ökoterroristid

-
29.11.2022
Saksa kliimaäärmuslane tungib läbi tara Berliini Brandenburgi lennuväljale.
© Scanpix

Saksamaa politsei hoiatab ühes oma hiljutises memos vasak- ja/või roheäärmuslaste üha suureneva terroririski eest kogu riigis, kirjutab Junge Freiheit.

Saksamaal võib aina rohkem kuulda kliimaaktivistide radikaliseerumise pärast muretsejate hääli ning mitmed kõrgelseisvad ametnikud on hakanud hoiatama kliimaga seotud terrorirühmituse moodustamise eest. Nüüd on seda mure kinnitanud ka Saksamaa föderaalne kriminaalpolitsei (BKA), kes väidetavalt hoiatab oma salajases memos roheäärmuslaste ägenevate rünnakute eest.

Junge Freiheitile teadaolevalt pelgab BKA eriti roheterroristide rünnakuid olulise infrastruktuuri vastu, näiteks on väidetavalt märgatud kahtlase tegevuse aktiviseerumist erinevate sõjaväele kuuluvate objektide ja fossiilkütuste tootmisega seotud rajatiste ümber.

Selle aasta algusest saadik on registreeritud üle 20 kahtlase tegevuse sõjaväehoonete ja harjutusväljakute, aga ka maagaasi rajatiste ümbruses, nt on märgatud seal liikumas kahtlaseid droone. Ehkki memo väitel ei ole sedalaadi luuretegevuse täpne põhjus teada, järeldatakse dokumendis siiski, et suurenenud on vasak- ja kliimaaktivistide huvi nafta- ja gaasitööstusega seotud ettevõtete taristu vastu.

Siiani on Saksamaa kliimaaktivistid tegelenud peamiselt teede blokeerimise ja kunstiteoste vandaliseerimisega, ent nüüd paistab valitsevat üldine konsensus, et nn ökosõdalased on muutunud viimase 12 kuu jooksul tunduvalt radikaalsemaks. Ühe eksperdi sõnul on täiesti võimalik, et moodustamisel on uus Punaarmee Fraktsiooni laadne terrorirühmitus. [Punaarmee Fraktsioon oli 1970-1998 Saksamaal tegutsenud terroriorganisatsioon.]

„Nihe vägivalla ja terrori suunas võib toimuda ärritunud kliimaaktivistide puhul väga kiiresti,“ ütles terrorismiekspert Bettina Röhl, lisades et paljud kliimaaktivistid nõuavad seniste meetodite mittetoimimise korral tegevuse aktiviseerimist ja kutsuvad isegi üles revolutsioonile.

Allikad: Junge Freiheit, Breitbart News