Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lätis tagaotsitav „must Lenin“ sai Venemaa passi

-
02.12.2022

Läti Kodakondsuse-ja migratsiooniamet hakkas kontrollima rahvusbolševiku Benes Aioga seotud materjale, et võtta talt Läti Vabariigi kodakondsus. Eesti võimud võiksid lõpuks algatada midagi taolist ka šovinisti ja estofoobi Yana Toomi suhtes. 

Sel nädalal levitas Aio avalduse ja fotod, mis tõestavad, et temast sai Venemaa kodanik. Fotodel hoiab aktivist käes Vene passi.

Twitteris on avaldatud ka video, kus Benes Aio, kes nimetab ennast „mustaks Leniniks“, teatab Venemaa kodakondsuse saamisest.

Benes viibib juba mitu aastat Venemaal, kuna Lätis on ta tagaotsitav seoses 2015. aasta veebruaris Vidzdeme kohtus algatatut protsessiga, kus teda süüdistatakse avalikes üleskutsetes kukutada Läti Vabariigi seaduslik võim. Vidzemet nimetatakse Eestis ka Läti Liivimaaks.

Pealekauba jõustusid 19. veebruaril 2015. aastal Läti kriminaalseaduse parandused, mis näevad ette kriminaalvastutuse ebaseadusliku osalemise eest relvastatud konfliktides välismaal. Selle alusel algatas riikliku julgeoleku teenistus uue kriminaalmenetluse, millega seoses kuulutatigi Aio Benes tagaotsitavaks.

Benes sai kuulsaks neofašistliku Rahvusbolševistliku partei liikmena, siis astus nn Donetski kommunistliku partei ridadesse.

Kuna Venemaa on terroristlik fašistlik riik, anti klassikalise venelase välimusega kurjategijale lõpuks ka Vene pass.

Ivan Makarov