Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peeter Ernits: “Vastik on vaadata, kuidas sotsid ja reformierakondlased oma poliitilistes huvides lastega kauplevad”

-
05.12.2022
Peeter Ernits
© UU

Täna küsisime Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni erakorralisel istungil siseminister Lauri Läänemetsalt (SDE) miks ta on otsustanud hakata sotside juhitud valdades ja linnaosades(Tartu vald, Kastre vald, Nõo vald, Narva linn, Nõmme jt) siseministeeriumi rahadega lasteaedu ja tervisekeskusi ehitama.

Siseminister rääkis väriseval häälel kui väga sotsiaaldemokraadid lapsi armastavad ja viis jutu pidevalt mingitele tehnilistele asjaoludele, kuid vältis otse vastamist küsimusele, miks ta tahab siseministeeriumi investeeringurahadega ehitada lasteaedu just oma erakonnakaaslaste juhitud valdades.

Muidugi kõik saavad aru, miks siseminister nii teeb – sotside reiting on nutuselt madal, nina ulatab vaevu vee peale ja enne Riigikogu valimisi annaks need miljonid erakonnakaaslastel, kellest paljud ka ise sotside nimekirjas Riigikogusse kandideerivad, võimaluse hääli osta.

Isamaalkasest haridusminister Tõnis Lukas ja sotsist kultuuriminister Piret Hartman, kelle valitsemisalasse siseminister mõned miljonid siseministeeriumi investeeringuid oli peitnud, maigutasid koosolekul samamoodi nagu siseminister suud.

Loomulikult ei julgenud ükski täna hommikul üle kuulatud minister tunnistada, et Kaja Kallas oli andnud need kümme miljonit sotsidele ja isamaalastele selle eest, et nad Kaja sõbranna Keit Pentuse-Rosimannuse Euroopa kontrollikotta läkitamisel oma sõrgu vastu ei ajaks.

Siseminister külvab omadele korruptiivse maiguga raha, tema alluvuses olev kaitsepolitsei aga vaikib häbelikult.

Vastik on vaadata, kuidas sotsid ja reformierakondlased oma poliitilistes huvides lastega kauplevad. Ja lubamatu on, kuidas Eesti riigi eelarve tegemisel kehtivatele reeglitele laias kaares sülitatakse.

 

Peeter Ernits, Riigikogu liige (EKRE)