Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE soovib lahendada Pirita koolikohtade puuduse

-
05.12.2022
Aat Purje
© UU

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Tallinna linnavolikogu fraktsioon esitas järgmise aasta linnaeelarvesse muudatusettepanekud, millega soovitakse suunata 22 miljonit eurot Pirita koolivõrku, et rajada Padriku elurajooni uus põhikool ja viia lõpuni Pirita majandusgümnaasiumi juurdeehitus.

EKRE-sse kuuluv Pirita linnaosakogu aseesimees Aat Purje selgitas, et koolikohtade puudus on Pirital olnud kriitiline juba mitukümmend aastat ning probleem on ajas üksnes süvenenud.

„Täna on Pirita linnaosas kahe kooli peale kokku 1288 põhikooli õppekohta, kuid põhikooliealiste laste arv on linnaosas kasvanud 2350-ni. Iga päev käib Piritalt naaberlinnaosadesse- ja valdadesse kooli tublisti üle tuhande põhikooliealise lapse. Osade jaoks on see soovitud valik, kuid paljude puhul igapäevane sund,“ ütles Purje.

„Kui lähtuda 2009. aastal kinnitatud Pirita üldplaneeringust, mis sätestab sada koolikohta tuhande elaniku kohta, siis peaks normikohaselt olema Pirita tänase 19 578 elaniku puhul linnaosas 1958 koolikohta. Selle arvestuse järgi on meil linnaosas normikohasest koolikohtade arvust puudu peaaegu 700 koolikohta. Seesuguse drastilise olukorra on endaga kaasa toonud linnaosa elanike arvu plahvatuslik kasv viimastel aastakümnetel, millele pole järgnenud arengud sotsiaalses taristus,“ lisas Purje, kelle sõnul ei saa Pirita enam ilma uue põhikoolita efektiivselt toimida.

„Padriku rajooni on vaja kohe rajada linnaisade poolt kaua lubatud põhikool, et katta ära kõige kriitilisem õppekohtade puudujääk. Selleks on eraldatud ka vastav kinnistu, kuid puudu on jäänud otsustavast poliitilisest tahtest. Täna esindame meie seda poliitilist tahet, mistõttu on linnaeelarvesse esitamisel muudatusettepanek 15 miljoni euro suunamiseks Padriku põhikooli ehitamiseks,“ märkis Purje.

Samuti tegi EKRE ettepaneku eraldada Pirita majandusgümnaasiumile 7 miljonit eurot, et koolil oleks võimalik lõpetada poolelijäänud juurdeehituse teine etapp, mis näeb ette kooli siseõue muutmise aatriumiks. Purje sõnul pole normaalne, et pärast juurdeehituse esimese etapi valmimist jätab linn rahastuse andmata teise etapi ehitamiseks ega planeeri raha andmist isegi mitte linna pikaajalises eelarvestrateegias.

Järgmise aasta linnaeelarve muudatusettepanekute tähtaeg on 5. detsembril. Eelarve teine lugemine ja muudatusettepanekute hääletamine toimub Tallinna linnavolikogus 15. detsembril, mil peaks linnaeelarve ka vastu võetama.

SEOTUD LOOD: Aat Purje: Keskerakond jagab omadele nagu homset poleks