Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Twitter oli enne Elon Muski kõva tsenseerija, nüüd on tollased sõnavabaduse piirajad suukorvist ilma jäänud

-
06.12.2022
Twitter ongi nüüd paratamatult Elon Muski nägu. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Möödunud nädalal avalikustas Twitter 2020. aasta USA presidendivalimiste eelse kirjavahetuse, millest nähtub, et Twitter tsenseeris postitusi, mis puudutasid Joe Bideni poja Hunter Bideniga seonduvat. Esmaspäeval reageeris Valge Maja Twitteri paljastustele, väites et need ei oma mingit tähtsust, kuna tegemist on eilsete uudistega. „Need kõik on täiesti vanad uudised, kui sellele lähemalt mõelda,“ kommenteeris teemat Valge Maja pressisekretär Karine Jean Pierre.

Ta leidis, et Musk ja Twitter püüavad kasutada teavet tähelepanu kõrvale juhtimiseks ja viitas Twitteris üha enam pead tõstvale vihale, vihkamisele ja antisemitismile. „Vaadake, mis toimub, see ei ole – ausalt, see ei ole tervislik,“ ütles ta. „See ei aita mitte millegagi kaasa lihtsa ameeriklase elu parandamisele.“

Elon Musk jagas möödunud nädalal Twitteri juhtkonna sisekirjavahetust ajakirjanik Matt Taibbiga, kes postitas selle sotsiaalmeediasse. Kirjavahetus paljastas, et 2020. aasta presidendivalimiste eel tsenseeris Twitter kõiki postitusi, mis puudutasid New York Postis avaldatud teavet Hunter Bideni sülearvutist leitud materjalide kohta. Lisaks selgus kirjavahetusest, et Twitter tsenseeris demokraatide ja Bideni kampaania toetuseks teisigi postitusi.

Praeguseks on selgunud, et Hunter Bideni sülearvuti loo tsenseerimise otsus langetati tegevjuhi Jack Dorsey teadmata. Otsuse taga oli Twitteri Trust & Safety osakonna juht Vijaya Gadde. Mitmed Twitteri juhtivtöötajad, eriti kommunikatsiooni ja poliitikaosakondade töötajad, avaldasid otsuse pärast muret.

Ehkki üksikud demokraadid hoiatasid selliste sammudega kaasnevate tagajärgede eest, leidis suur osa demokraate pigem, et Twitter ei ole teinud pressi tsenseerimiseks piisavalt. Küsimustele, kuidas on see võimalik, et valitsus survestab sotsiaalmeediaplatvorme tsenseerimisele, vastas tuntud demokraadist lobist Carl Szabo, et sõnavabadus ei ole piiramatu.

Allikas: Breitbart News