Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: Operaili nikliveo paljastamine pani asjaosalised vassima

-
07.12.2022
Andres Raid
© Uued Uudised

Midagi on sassis – täpsemalt aga, keegi valetab ja seda häbenemata. Äsja anti riigifirmast „Operail“ teada, et „Operaili juht ütles ERR-ile, et pole Eestilt saanud suunist mitte vedada Soomes Vene kaupu, mis sanktsioonide all ei ole ning seepärast jätkatakse seda kuni tütarettevõtte müümiseni“. Selgemast selgem – pole Eestilt juhist mitte vedada saanud.

Paneme siia kõrvale teise uudise, mis milles Kaja Kallas väidab: „Kaja Kallas: valitsus ütles Operailile, et mitte mingisugust äritegevust Venemaaga ei tohi olla“.  Kuidas need kaks asja kokku käivad?!

Küsimusi on siin teisigi. Kui eeldada, et Kaja Kallasel on õigus, siis kus oli riigiettevõtte nõukogu, mille liikmed on valitsuse poolt ametisse pandud just selleks, et partei suuniseid jälgida ja vajadusel ka kõikuda, kuid sünkroonselt jällegi partei hetkel õigeks kuulutatud joonega?!

„Operaili“ juht ütleb, et „Riigile kuuluv raudteevedude ettevõte Operail on müünud juba osa oma Ukrainas asuvatest rendivagunitest ning loodab aasta lõpuks müüa kõik Ukrainas, aga ka Kasahstanis, Mongoolias ja Usbekistanis asuvad vagunid ning Soomes tegutseva tütarettevõtte“.

Kellele need müüdud on, mitu tükki ja mis hinnaga?! Väidetavalt on see bluff ja samas tekstis väidab „Operaili“ juht Toomsalu endale endale vastukäivalt, et „Vene ettevõtetega pole meil mingit seost ning ühtegi Vene klienti pole meil kunagi olnud“ – kelle niklit te siis transpordite?!

Mäletatavasti otsustati vagunite müük juba poolteist aastat tagasi, kui ministriks oli Taavi Aas, seda pole suudetud teha ja äkki soosib Riina Sikkut siin oma raudteeärimehest parteigenosset?!

Selgust pole ja keegi valetab, see on selles ainuke selge asi.

Andres Raid