Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

KUULA JÄRELE | Martin Helme Vikerraadios: Nursipalu laiendamiseks ei tohi peresid kodunt välja tõsta

-
09.12.2022
Laadime sisu...

Inimesi ei tohiks oma kodust Nursipalu harjutusväljaku laiendamise eesmärgi tõttu välja tõsta ning leida tuleks alternatiive, ütles EKRE esimees Martin Helme Vikerraadio saates “Reporteritund”.

“Me oleme jätnud vahele kaks esimest etappi. Esimene etapp on rääkida, mis on vajadused. Mis on meie vajadused? Kui palju sellele tuleb juurde liitlaste vajadusi? Ja siis me hakkame otsima sellele vajadusele rahuldavat kohta. Aga seda ei ole ju otsitud. Lihtsalt on öeldud, et nüüd on Nursipalu ja hakkame kauplema raha üle. Kui me sinna sisse läheme, siis me oleme juba kaks esimest etappi ära jätnud,” ütles Helme.

“Mingeid asju meile on räägitud, et mida pikema laskekaugusega kahurid vajavad, aga selle jaoks on kaitseministeeriumil broneeritud merealad, kuhu nad ei luba ehitada tuulikuid, ega teha ka midagi muud. Merealad ongi selleks kinni pandud, et saaks pika maaga kahureid lasta. See argument on osaliselt võlts. Eestimaa pinnal on neid kohti küll ja küll, kus üldse inimesi ei ole ja kuhu ära mahuvad ka suuremad alad. Aga kas mõttelaiskusest, mugavusest, millest iganes öeldakse, et siin me oleme ja võtke oma raha hambusse. Kogu see protsess on vale. Ma ei hakkaks üldse raha üle kauplema, ma kõigepealt ütleksin, et pidurit ja tagurdame – hakkame otsima õiget kohta,” lausus Helme.

Helme sõnul võiks selliseks harjutusalaks sobida mõni ala RMK hallataval metsamaal. “Eesti territooriumist umbes pool on metsa all ja sellest metsast umbes pool kuulub riigile. Ja neid kohti, kus kilomeetrite kaupa mitte kedagi ei ela, on küll ja küll Eestis. Ka Nursipalu endaga on võimalik laienemist teha mitut moodi,” rääkis Helme.