Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Inimõigusi ei tohi laiendada kapriisidele, nõrkustele ja pahedele

-
10.12.2022
Kui emigreerumine inimõiguseks kuulutada, kolib vähemalt pool Ladina-Ameerikat USA-sse ümber.
© Scanpix

Laupäeval tähistataval rahvusvahelisel inimõiguste päeval tuleb tõdeda, et nende õigustega on lood maailmas halvad, sealhulgas näeb seda Vene agressorite kuritegudes Ukraina territooriumil.

Samas on tegelikud inimõigused ohus ka ideoloogiliste mängude tõttu ehk siis devalveeritakse see mõiste kapriiside, nõrkuste, pahede ja koguni perverssuste kuulutamisega inimõigusteks.

Laias laastus peaks inimkonnale olema tagatud õigus elule, toidule ja joogiveele, peavarjule, arstiabile, turvalisele elule, haridusele, lapsepõlvele ja veel paljudele asjadele, mis on eelduseks täisväärtuslikule arengule.

Viimasel ajal aga võetakse inimõigustena näiteks õigust vegantoidule, soovahetusele, samasoolisele abielule, kodumaalt emigreerumisele ja veel paljudele asjadele, mida inimesed endale oluliseks peavad. Ja need ongi olulised, aga need pole kõiki puudutavad inimõigused.

Kui praktiliselt iga inimühiskonna tegevus nimetada inimõiguseks, siis varsti koosnebki maailm isiklikest inimõigustest ja lõpuks pole kaugel ka see, kui ninanokkimist peetakse inimõiguseks – mingid teadlased on väitnud, et kollisöömine olevat kasulik ja nii võib mõni lumehelbeke varsti kohtuteed alustada, kui teised tema “inimõiguse” peale nina kirtsutavad.

Inimõiguste kontrollimatu laiendamine annab juba tagasilööke – nimelt üritatakse liberaalses Läänes kaotada vahe seadusliku ja illegaalse migratsiooni vahel, sõja- ja majanduspõgenike vahel. Nii ummistavad praegu rändeteid kõige ehtsamad majandusmigrandid, kes võtavad koha sisse Lääne sotsiaalsüsteemides, samas kui tõelised sõja või repressioonide eest põgenejad kas ei pääse liikumagi või peavad sihtriikides parema elu otsijatega uute võimaluste pärast konkureerima.

Inimõigused on ennekõike siiski need, mis tagavad normaalsed äraelamise, kapriisid, fantaasiad ja nõrkused inimõiguste alla ei kuulu.

Uued Uudised