Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peeter Espak: praegune “kliimakatastroof”, mille uskumist meile peale surutakse, on olemuselt eelkõige usumüsteerium

-
11.12.2022
Greta Thunberg (paremal) protesteerimas kliimasoojenemise vastu. Reutersi pilt on tehtud Põhja-Rootsis.
© Scanpix

Ühiskonnateadlane ja orientalist Peeter Espak märgib oma sotsiaalmeediapostituses, et religiooniks muudetud kliimavõitluses pole keegi selgitanud, milline see eeldatav kliimakatastroof välja näeb ja millal see üldse saabub.

“Ütlen nii “Kui kliima soojenemine on teaduslik fakt, siis vähim, mida selle fakti tõekspidamise eest vastuteenena paluda, oleks ka selle teadusliku fakti aktsepteerimise palumine, et marksistlik ja kommunistlik majandusmudel on teaduslikult tõestatult ja faktiliselt kinnitatult mittetoimiv ja destruktiivne”.

Ja ärgu tulgu keegi süüdistama, et ma “eitan kliima soojenemist”. Ma väidan, et hetkel väljakäidud mistahes meetmed on kontraproduktiivsed ning nende õigustamise ja pealesundimise loogika meenutab marksistlikku fanaatilist ususekti või kliimakultust ja mitte “teaduslikkust”.

Ning esitan ka küsimuse sellest, et loodusteadlased võiks lahti seletada selle, millal oodatav “sündmus” – ehk lõpp või punkt, kust pole enam tagasiteed – ikkagi saabub. Ehk mis üldse juhtub – ja mis juhtub siis, kui me näiteks üldse mitte midagi ette ei võta.

Praegune “kliimakatastroof”, mille uskumist meile peale surutakse, on olemuselt eelkõige usumüsteerium – mysterium fidei – sest mitte keegi ei suuda seda ei kirjeldada ega ka numbritega välja tuua – kas, millal, kuidas. Kui keegi tuleb rääkima antud teemal konsensusest – siis vabandage väga – aga üks sõber-doktor või tuttav professor räägib sulle puhvetis üht juttu, teine aga järgmises lauas täiesti vastupidist, kusjuures eri koolkonnad vihkavad üksteist veel takkaotsa samuti. See pole mitte konsensus, vaid tuhande eri häälega mõõdetamatu hulga eri tunnete ja vahel ka sulaselge viha väljendamine. Täpselt samamoodi nagu Tartus – nii igas teadlasseltskonnas üle maailma, kuhu üldse sattuda.

PS Mulle ei meeldi üle-eelmisest sajandist pärit mootor – teeb meeletult lärmi ja saastab. Aga alternatiivina pakutakse meile hetkel ca lendavate vaipade või luudadega korraldatavat üleeuroopalist uut transpordikorraldust ning talvel või tuulevaikusega peeruvalgel elamist. Ehk plaanitav on võimatu.”