Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Marrakechi rändepakti must vari: Euroopa Liit plaanib elamislubade väljastamist lihtsustada

-
12.12.2022
Euroopa Liidu aastatepikkune ametlik poliitika.
© Scanpix

Euroopa vasakpoolsed ja pseudoliberaalid veavad Euroopa Liitu juba pikemat aega föderatsiooni suunas ja selle üheks osaks on kontinendi ümberkujundamine migrandiühiskonnaks.

ERR vahendab: Euroopa Liidus arutatakse seaduste muutmist, et välismaalane saaks hõlpsamini töökohta vahetada ning ka lühikest aega töötu olla. Lisaks tahetakse elamislubade menetlust teha lihtsamaks ning ühesuguseks kõigis liikmesriikides.

Näiteks võiks ettepaneku järgi välismaalane lihtsamini töökohta vahetada, igakordsel tööandja vahetamisel ta ei pea taotlema uut elamisluba töötamiseks ja see tähendaks ka õigust olla kuni kolm kuud töötu.

Lisaks arutatakse, kas väljastada pikaajaline elamisluba inimesele, kes on elanud Euroopa Liidus kokku viis aastat ning liikmesriigis, kus ta luba taotleb, vaid kaks aastat.

Sisuliselt on tegu võõrtööjõu kinnistamisega, kus inimene ei pea pärast ajutise töötamise lepingu lõppemist kodumaale naasma, vaid saab kohapeale jääda ja uut töökohta otsida. Reformierakonna poliitika jaoks on see nagu vesi veskile.

Uued Uudised